29 / 03 / 2024

emekli olmadan toplu para müjdesi

emekli olmadan toplu para müjdesi

Yıl ve yaş şartlarını doldurmasına karşın primi tamamlayamadığı için emekli olamayanlara toplu para imkanı sunuluyor. Bunun için SSK ve Bağ-Kur’luların SGK’ya bir dilekçe ile başvurması yeterli oluyor.

SGK'lılar dikkat! Toplu para ödeyip anında emekli olabilirsiniz? 

Türkiye'de belirli bir dönemde çalışıp işinden ayrılmak zorunda kalan yada hiç iş hayatında yer almamış vatandaşlar, emeklilik hakkını toplu para ödeyerek sonrasından nasıl emekli olabilirim fırsatını araştırıyorlar.

7 bin 500, 8 bin, 8 bin 500, 9 bin TL emekli maaşı alanlar hemen baksın! Yeni maaş tablosu belli oldu! SON DAKİKA! 

Ocak 2024 emekli maaşları yüzde 11,68'lik refah payı olmadan hesaplara yatırılırken, net rakamlar için de maaş hesaplamaları merakla yapılıyor. Peki 7 bin 500, 7750, 8000, 8250, 8 bin 500 TL emekli maaşı alanlar ne kadar, kaç TL maaş alacak?

Emekli olmadan 3 formülü bilmeniz önemli! Bu formülü bilenler daha yüksek emekli maaşı alacak

Çalışma hayatında yüksek bir gelir elde etmek geleceğiniz için oldukça önemlidir. Bu geliri artırmak için ise sigorta primlerinizi düzenli ve yüksek bir şekilde ödemeniz gerekir. Sigorta prim ödemeleri gelecekteki maaşınızı doğrudan etkiler. 

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

Türkiye'nin gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, memur ve emekli zammını belirlemeye yönelik kritik aşamaya ulaştı. Kamu çalışanları ve emeklileri ilgilendiren bu süreçte hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri ön planda.

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emekli ve memura yeni ek iyileştirme müjdesi geldi. Yaklaşık milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında tarih verildi. 

Milyonlarca memur ve emekli memur için yeni zam maratonu!

Milyonlarca memur ve emekli memur, toplu sözleşme sürecine girmeye hazırlanıyor. Tüm gözler, 1 Ağustos'ta yapılacak olan görüşmelere çevrildi. Bu süreç, 4 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memuru kapsıyor. İşte konuyla ilgili tüm ayrıntılar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için müjdeli haber: Toplu ödeme yapılacak!

EYT'lilere müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar toplu ödeme ile 25.000 TL'yi hesaplarında bulacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı... Hesaplarını kontrol etmeyi unutmayın! İşte ayrıntılar...

Emekli vatandaşlar bu habere kesinlikle bakın! Maaşınız 7500 TL ve üstü ise...

7500 TL üstü maaşınız varsa bu bankadan geri ödeme olmadan peşin para elde edebilirsiniz. Emekli aylığı 7.500 TL ve üstü olanlar için yeni bir ilan yapıldı. Bu ilana göre, emekli maaşı 7.500 TL ve üstü olanlar peşin para elde edecekleri belirtildi.

Emekli olmak için verilen dilekçe öncesinde dikkat edilmesi gereken nokta! Buna dikkat etmezseniz emekli olamazsınız

Emeklilik hayalleri sönmek üzere! Emekli olmadan önce alınması gereken önlemler nelerdir?

Emekli olmadan maaş sahibi olun! Şartları sağlayana maaş bağlanacak!

Emekli olmadan maaş sahibi olabilirsiniz. Belirtilen şartları yerine getiren kişiler maaş bağlanacak. İşte detaylar!

Sigortalı ve Emekli Sandığı çalışanları bu habere hemen bakın! Paranızı geri alabilirsiniz

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı çalışanlarına harika bir haber ilan edildi. SGK, yapılan toplu para ödemeleri sebebiyle hak sahiplerine para iadesi yapacak. Başvuru yapanlar bir kerede tüm ödemelerini geri alabilecek.

SGK’dan bayram öncesi flaş açıklama! EYT’den emekli olamayanların hesabına para yatacak!

EYT’den emekli olamayan vatandaşlara prim iadesi yapılacak. EYT dışında kalan vatandaşlar için SGK’dan açıklama geldi. Emekli olamayan vatandaşlara toplu prim iadesi imkanı doğdu.

EYT’liler dikkat! Bu kişiler EYT listesinden çıkarılıyor! Toplu ödemeler iade ediliyor!

EYT yasası kapsamında prim ödeyip emekli olamayan vatandaşlar için açıklama geldi. SGK’nın yaptığı açıklamaya göre; emeklilik koşullarını sağlayamayan vatandaşlara toplu ödeme ile ödedikleri paraları geri alma olanağı veriliyor.

emekli olmadan toplu para müjdesi Haberi

emekli olmadan toplu para müjdesi

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak gerekiyor. Her 3 şartı da tamamlayanlar emekli maaşı alabiliyor. Ancak yıl ve yaş şartını doldurmuş olmasına rağmen primi eksik olduğu için emekli olamayan çok sayıda kişi bulunuyor. A Haber'de yer alan habere göre; eğer bu sigortalılar için bir çalışma imkanı veya primlerini tamamlama durumu yoksa ödedikleri primleri geri alabiliyorlar. Bu sigortalılar Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) müracaat ederek paralarını geri alabiliyor.

HANGİ ŞARTLAR VAR?

Yasa, SSK ve Bağ- Kur'lular için toplu para alabilmenin şartlarını şöyle sıralıyor:

● Sigortalı olarak çalışmıyor ya da kendi işini yürütüyor olmamak.
● Emeklilik için gerekli olan 3 şarttan yıl ve yaşı tamamlamış olmak.

MİRASÇI DA İSTİYOR

Toplu para talebi vefat eden kişilerin kanuni mirasçıları tarafından da yapılabiliyor. Burada da mirasçılara...