26 / 04 / 2024

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattı açılış

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattı açılış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ve Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergahta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattını tanıttı.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı projesine ilişkin (Revizyon Nazım İmar Planı Eyüp Kısmı) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Eyüpsultan Alibeyköy ve Çırçır mahallelerinin tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan son dakika gelişmesi yüzleri güldürdü. İşte Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan o gelişmenin detayları...

Trend GYO Eyüp Alibeyköy projesi fiyat! 

Trend GYO Eyüp Alibeyköy projesi fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Trend GYO Eyüp Alibeyköy projesi fiyat bilgisi ve proje ile ilgili diğer detaylar...

Trend GYO Alibeyköy projesi nerede? İşte lokasyon bilgisi!

Yatırımlarına devam eden Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni projesini Eyüp Alibeyköy'de inşa edecek. Peki Trend GYO Alibeyköy projesi nerede?

Yeniköy Konakları'nın kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Eyüp Alibeyköy Projesi İkmal İnşaatı İşi'nin (Yeniköy Konakları), kesin kabulü yapılmış olup, kesin kabul tutanağı 24 Şubat 2022 tarihinde onaylandı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2. kısmı Aralık 2022'de açılıyor!

İBB ile Fransız Kalkınma Bankası arasında, Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nda kullanılması amacıyla, 93 milyon Euro tutarındaki ön protokole imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın kalan kısmının 2022 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de tamamlanacağını müjdeledi.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler başladı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü-Alibeyköy hattında ilk sefer bugün saat 12:00'de başladı. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün başlıyor! 

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün saat 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler yarın başlıyor!

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler 4 Ocak 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

İstanbul'da 5 yılda 20 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açılışında konuştu. İmamoğlu, İstanbul'da yeni yapılacak metro hatlarına ilişkin bilgiler verdi.

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattı açılış Haberi

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattı açılış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ve Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergahta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattını tanıttı. Topbaş, Feshane Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında yeni hatta ilişkin şu bilgileri verdi:


“Bu yeni tramvay hattının, katener sistemi olmadan yani yukarıda elektrik hatlarını görmeden, görüntü kirliliği oluşturmayacak bir hat olmasını arzu ettik. 13 kilometrelik hattın raylarının arası yeşil olacak. Mümkünse yanına da bisiklet yolu yapılması için çalışılıyor. Vatandaşlarımız, Eminönü’nde bisiklet parkından alacakları bisikletle, Alibeyköy’deki cep otogarına erişmiş olacak. Sistem en kısa zamanda İstanbullular’ın hizmetine sunulacak.”


Raya kaynak yaptı

Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatında da incelemelerde bulunarak, ilk ray kaynağını yaptı. Bu hatla Üsküdar-Sancaktepe hattının 24 dakikaya ineceğini belirten Topbaş, “İnşallah bu hat 1 yıl...