29 / 03 / 2024

eminönü ticaret odası

eminönü ticaret odası

1952 yılında Ticaret Odası ve Sanayi Odası tarafından seçilen bina komisyonu çalışmalarına devam ediyormuş. Belediye tarafından Oda'ya Eminönü'nde 3 dönüm arsa verilmiş ve bu arsaya 6 katlı bir Ticaret Sarayı yapılacakmış.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Eminönü Bayramoğlu İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eminönü Bayramoğlu İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Bayram tarafından kuruldu.

Kocaeli Ticaret Odası'ndan konut alacaklara müjde!

Kocaeli Ticaret Odası, inşaat sektörünün canlanması ve vatandaşların uygun şartlarda konut sahibi olabilmesi için taşın altına elini koydu.  Ziraat Bankası ile imzalanan protokole göre KOTO üyesi müteahhit firmaların katkı payıyla vatandaşlar, yüzde 0,98 faizle konut sahibi olabilecek.

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

Nazilli Ticaret Odası imar barışını anlattı!

Nazilli Ticaret Odası’nın (NTO) ev sahipliğinde Bozdoğan Çayboyu Mahallesinde yapılan sektör toplantısında, mermer sektöründe faaliyet gösteren firmalara imar barışı konusu anlatıldı. 

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası açılıyor!

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası 08 Temmuz 2017 Cumartesi günü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile gerçekleşecek törenle açılacak.

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde inşaata tepki!

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde gerçekleşmesi planlanan inşaat çalışmaları için öğrencilerden tepki geldi. Öğrenciler, bahçeye İmam Hatip yurdu yapılması planlandığını iddia etti.

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binasının temeli atıldı!

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Kordan'da hizmet verecek 7 katlı yeni binasının temeli törenle atıldı. Açılış törenine milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Gebze Ticaret Odası’ndan M’Expo’ya destek!

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve oda üyelerinden Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M’Expo) projesine tam destek geldi.

eminönü ticaret odası Haberi

eminönü ticaret odası



Ticaret Sarayı


Altı katlı, muazzam bir bina olacak.


  Ticaret ve Sanayi Odası Umumi Meclisi tarafından seçilen bina komisyonu çalışmalarına devam etmektedir. Öğrendiğimize göre odanın inşa ettireceği Ticaret Sarayı altı katlı muazzam bir bina olacak ve muhtemelen bu sene sonunda temelleri atılarak 1953 yılı ortalarına doğru bina bitecektir. Komisyon sarayın İstanbul'un en merkezi ticaret yeri olan Eminönü civarında inşasına kararlaştırmış, bu hususta belediye ile mutabakata varılmıştır. Belediye bu civarda istimlak edilecek olan sahada saray için üç küsur bin metrekarelik bir arsayı oda emrine verecektir. Sarayın içinde Ticaret Odası, Ticaret Kulübü, Ticaret Borsası, Ticaret Müzesi bulunacak, geri kalan katlar bankalara ve...