25 / 04 / 2024

emlak fiyatları seçim sonrası artacakmı

emlak fiyatları seçim sonrası artacakmı

Seçim sonuçlarına bakılırsa İstanbul ve Türkiye genelinde emlak fiyatları yükselişini sürdürecek. Nereye kadar? Belirleyici olan siyasal istikrar... Siyasal istikrar devam ettiği sürece fiyatlar trendini koruyacak...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Seçim sonrası ikinci el otomobil fiyatları yüzde 15 arttı! Bayramdan sonra artış devam edecek mi?

​​​​​​​Döviz fiyatlarında meydana gelen artış araç fiyatlarına da yansıdı. Sıfır otomobillerdeki tedarik problemi sürerken Kurban Bayramı öncesi ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanırken, seçim sonrası fiyatların yaklaşık yüzde 15 arttığı ifade edildi.

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev fiyatlarına yönelik önlemlerin alınıp alınmayacağı, fiyatların düşüp düşmeyeceği Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından sonra araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, gittikçe artan emlak fiyatlarının ne zaman inişe geçeceğini merak ediyor. İşte detaylar!

Seçim sonuçlarının ardından piyasalarda hareketli saatler! Dolar ve altın fiyatları yükselişte!

Cumhurbaşkanlığı seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar ilk tepkilerini vermeye başladı. Dolar, euro ve altında sınırlı da olsa yükseliş hareketi gözleniyor. Peki piyasalar bu hafta kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolarda ani sıçramalar olacak mı? İşte uzmanlarından ilk yorumlar…

Seçim sonrası altın gaza bastı! Elinde 1 gramı bile olan bu rakamları konuşuyor! 29 Mayıs 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları seçim sonrasında yükselişe geçti. Ons altın 1946 dolar olurken gram altın 1.400 TL'yi geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Elinde 1 gramı bile olan bu rakamları konuşuyor! 29 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatlarında şimdi de seçim şoku! Tek tek açıklanan 28 Mayıs altın fiyatlarını görenler inanamadı! Hemen bakın!

Altın fiyatlarında şimdi de seçim şoku... Tek tek açıklanan 28 Mayıs altın fiyatlarını görenler inanamadı... Hemen bakın....

Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları

Seçime son bir gün kalırken seçim öncesinde altın fiyatları merak ediliyor. Altın fiyatları bu hafta son dört ayın en büyük kaybını  yaşadı. Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları.

Seçim öncesi altın tahmini! İslam Memiş olacakları sıraladı

Seçim öncesi gram altınla ilgili öngörülerini paylaşan İslam Memiş, yatırımcılar için altın fiyatlarına yönelik öngörü ve uyarılarını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Seçim sonrası için şoke eden altın tahmini! Seçimden sonra altın bu kadar olacak!

Seçim sonrası altın fiyatları konusunda birçok farklı tahmin ve spekülasyon yapılıyor. Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı da konuyla ilgili açıklamlarda bulundu. İşte Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı'nın seçim sonrası için altın fiyatı tahmini...

Seçim öncesi yatırımcılar pozisyonların aldı! Seçim öncesinde nasıl bir yatırım portföyü oluşturulmalı?

Piyasalarda seçim öncesi senaryolar konuşulmaya devam ediyor. Borsa yeniden 5 bin puanı aşarken, dolar, euro ve altın fiyatlarında da hareketli saatler yaşanıyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi yatırımcılar ise yavaş yavaş pozisyonlarını almaya başladı.

emlak fiyatları seçim sonrası artacakmı Haberi

emlak fiyatları seçim sonrası artacakmı




Öncelikle şunu belirteyim: Bu bir siyasal yazı ve analiz değil. Emlak ve konut siyaseti sevmez. Ama emlak ve konut fiyatları sandığın sonuçlarından doğrudan etkilenir.



2014 yerel seçimleri emlak ve konut fiyatlarına nasıl yansıyacak? Şimdi bunun analizini yapalım...


1) Yerel seçimlerde elde edilen sonuca bakarsak iktidar partisinin oy oranı, ana muhalefet ve üçüncü partinin oylarının toplamından fazla. Bir önceki yerel seçimlerle, 2009 yerel seçimleri ile karşılaştırırsak yüzde 15 fazla oy aldı. Dolayısı ile siyasal istikrar devam edecek. Siyasal istikrarın devamı orta ve uzun vadede emlak ve konut fiyatlarının yükseleceği yönünde yorumlanır.


2) Kısa vadede, genelde 1 yıldır özelde ise 17 Aralık'tan bu yana ötelenen iç piyasadaki talep alıma dönüşecek. Piyasalarda talep cephesi güçlenecek.


3) Konut kredisi faiz oranları son 3 aydır gereksiz yere...