27 / 04 / 2024

Emlak işletmeleri değişim

Emlak işletmeleri değişim

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılan düzenlemyle emlak işletmeleri sıhhî müessese kapsamına alındı. Düzenlemeye göre emlak işletmeleri için ek şartlar getirildi. 

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yapılan denetimler sonucunda 400 milyon TL üzerinde idari para cezası kesildiğini duyurdu. Bakan Bolat, 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası uygulandığını aktardı.

Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi fırsatı!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi satacak. Satış ihalesi 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Teknosa'dan iPhone almak isteyenlere zam sonrası müjde: iPhone 14 Pro Max'te değişim kampanyası ile 30 bin TL indirim!

Teknosa, iPhone 14 Pro Max için özel bir değişim kampanyası başlattı! Bu kampanya kapsamında müşterilere, değiştirdikleri akıllı cihazın fiyatına bağlı olarak 30 bin TL'ye kadar indirim fırsatı sunulmaktadır. İndirim miktarı, eski cihazın değerine göre değişebilmektedir.

Altın fiyatlarında şimdi de seçim şoku! Tek tek açıklanan 28 Mayıs altın fiyatlarını görenler inanamadı! Hemen bakın!

Altın fiyatlarında şimdi de seçim şoku... Tek tek açıklanan 28 Mayıs altın fiyatlarını görenler inanamadı... Hemen bakın....

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

Teknosa'dan iPhone almak isteyenlere son dakika: iPhone 14 Pro Max'te değişim kampanyası ile 26 bin TL indirim!

Teknosa, iPhone 14 Pro Max için özel bir değişim kampanyası düzenlemiş olup, müşterilere 26 bin TL'ye kadar varan indirim fırsatı sunmaktadır. İndirim miktarı, değiştirilen akıllı cihazın fiyatına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

1 lirada büyük değişim! Yeni basımlardaki farkı görenler şaşırdı

2023 yılı basımı 1 liralarda büyük değişim yaşandı. 2016 basımı 1 lira ile gramajı düşürülen 2023 basımı 1 lira ele alındığında ağırlık olarak farkını hissedenler şaşkınlığa uğradı. Buna göre yıllardır 8 gram olan 1 liralar, Mart ayından itibaren darphanede 6 grama indirildi.

MediaMarkt değişim kampanyasıyla iPhone 11 fiyatına iPhone 14 Plus alabilirsiniz! Sakın kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen teknoloji marketlerinden biri olarak bilinen MediaMarkt'tan güzel haber geldi. MediaMarkt değişim kampanyasıyla iPhone 11 fiyatına iPhone 14 Plus alabilirsiniz. Hemen bakın, sakın kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan İzmir'de 13 bin TL'ye arazi fırsatı! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan İzmir'de 13 bin TL'ye arazi fırsatı. İzmir'de satılık arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın. İşte detaylar...

Teknosa'dan iPhone almak isteyenlere çılgın kampanya! iPhone 14 Pro Max'te değişim kampanyası ile dev indirim!

Teknosa, iPhone 14 Pro Max'e özel değişim kampanyası kapsamında 26 bin TL'ye kadar varan indirim düzenledi. Bu indirim değişim yaptığınız akıllı cihazın fiyatına göre; değişiklik gösterebiliyor.

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Samsung Galaxy A53'e değişim indirimi! 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj'da Samsung Galaxy A53 değişim kampanyası ile satışa sunduldu. Peki, Turkcell Pasaj'da Samsung Galaxy A53 fiyatları ne kadar? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Emlak işletmeleri değişim Haberi

Emlak işletmeleri değişim

Taşınmaz ticareti yapılan iş yerlerinde aranacak niteliklerle ilgili düzenleme 2626 karar numarası ile bugün resmi gazetede yayımlandı. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılan düzenlemyle emlak işletmeleri sıhhî müessese kapsamına alındı. Düzenleme kapsamında emlak işletmeleri için ek şartlar getirildi. 

Konu hakkında açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Daha önce taşınmaz ticareti yönetmeliğinde yer alan ve emlak işletmeleri için aranan şartlarda düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre asgarî ortak şartların yanı sıra emlak işletmelerinin ikamet amacı ile kullanılmayan bağımsız bölüm niteliğine sahip olması ve işyerinde başka bir ticari faaliyette bulunulmaması gerekiyor. Faaliyet alanın en az yirmi metrekare olması ve bu büyüklüğün her bir tacir veya esnaf ve sanatkâr için beş metrekare artırılarak uygulanacak. İdari büro, kabul yeri...