20 / 04 / 2024

Emlak komisyonu sınırı

Emlak komisyonu sınırı

Emlak sektöründe alım satım komisyonlarına yüzde 4 sınırı getirilmesi ev alacaklar için müjdeli bir haber oldu. 

Emlak komisyonuna ‘çalıştay’ önerisi!

Emlak komisyonlarına düzenleme getirecek olan Taşınmaz Ticareti Yönetmelik Taslağı için, kurumsal gayrimenkul danışmanlık şirketleri çalıştay önerisinde bulundu.

Ev alacaklar dikkat! Emlak komisyonlarına düzenleme geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı emlakçıların alacağı komisyonların düşeceğini ve emlak komisyonlarına yeni düzenlemelerin getirileceğini açıkladı. 

Emlak sektöründe her şey sil baştan değişiyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci'nin dün açıkladığı "emlak komisyonuna yüzde 3 sınırı" yönetmelik taslağı ile emlak sektöründe her şey sil baştan değişecek. 

Emlak komisyonuna yüzde 3 sınırı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, taşınmaz alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranının satış bedelinin yüzde 3'ünden fazla olmaması şartı getirileceğini açıkladı. 

Tebernüş Kireçci sordu: Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten takipçilerine '' Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?'' sorusunu sordu. Peki vatandaş ne dedi? İşte gelen cevaplar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Kira artışına yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracı sorunlarını artırır! Milyonlarca kişiye şok!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, kiralardaki fahiş artışa karşı yüzde 25 artış sınırı kararına ilişkin konuştu ve bunun bir çözüm olmayacağını dile getirdi. 

Emlakçı komisyonu 2020!

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı kapsamında emlakçı komisyonu sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2020? 

Suriye sınırındaki hareketlilik emlak sektörünü etkiliyor!

Şanlıurfa Akçakale'de sınır güvenliğinin sağlanması için eylül ayı sonunda yapılması amaçlanan olası bir sınır dışı planı, başta emlak sektörü olmak üzere piyasaları olumsuz olarak etkiliyor.

Berlin'de kiraya üst sınır geldi: 5 yıl kira zammı yok!

Almanya'da kiralara üst sınır geldi. Bu uygulamaya katılan ilk eyalet Berlin oldu. Eyalet yönetiminin kiraların 5 yıl artırılmaması talebi Senato'da kabul gördü. Fakat emlakçılar ve evsahipleri bu hamleye tepkili...

Emlak komisyonuna sınır ev alacaklara müjdeli haber oldu!

Emlak sektöründe alım satım komisyonlarına yüzde 4 sınırı getirilmesi ev alacaklar için müjdeli bir haber oldu. 

Emlak Konut Şişli arsasının kat sınırı 10!

Emlak Konut Şişli arsasındaki konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı ise 5 kat olarak belirlendi.

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Nidapark İstinye: Lükste Sınır Tanımayan Proje!

Nidapark İstinye projesi "Lükste Sınır Tanımayan Proje" sloganıyla basına tanıtılıyor. Proje Tahincioğlu Gayrimenkul imzasıyla Emlak Konut güvencesiyle hayata geçiriliyor.

Emlak vergisine yüzde 50 artış sınırı getirildi!

Torba Tasarı'da en çok konuşulan maddelerden "emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edili. 

Emlak vergisi sınırı 2017!

TBMM'ye sunulan Torba Yasa kapsamında emlak vergisine sınırlama getiriliyor. İşte emlak vergisi sınırı 2017..

Emlak vergisinde yüzde 50 sınır ne demek?

Dün ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergisinde yapılacak artış oranını açıkladı. Peki emlak vergisi değerinde yüzde 50 sınır ne demek?

Emlak komisyonu sınırı Haberi

Emlak komisyonu sınırı

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile emlak komisyonları artık sınırlandırıldı. Hizmet bedeli oranının alım satımlarda yüzde 4 ile sınırlandırıldığı belirtilen yönetmelik ev almayı düşünenlerin yüzünü güldürdü.

Yeni nesil emlak sitesi cokiyifiyata sahipleri Cüneyt ve Yusuf İnce; “Yönetmelikten önce alıcı ve satıcının ödediği yüzde 3 komisyon ve artı KDV yerine bundan sonra 2-2 komisyon ödenmesi ev almayı düşünenler için cazip bir durum haline geldi. Bu miktarlar küçük gibi görünse de özellikle lüks emlakların alım satımlarında oldukça büyük bir paya sahip. Dolayısıyla bu dönemde gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler, ev almak isteyenler yeni komisyon oranlarından memnun kalacaklardır.” diye konuştu. www.cokiyifiyata.com emlak portalında alıcıdan herhangi bir komisyon almadıklarını ifade eden İnce; “Biz emlak alımında yeterli kolaylığı sağlıyor. Sitemizi...