29 / 03 / 2024

emlak piyasası yönetmeliği 2018

emlak piyasası yönetmeliği 2018

İkinci el emlak piyasasına yönelik düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Böylece ne alıcı ne de satıcı mağdur olacak” dedi..

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliği!

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünk, 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bugünkü 31128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliği!

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliği bugünkü 31036 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği emlakçılığa önemli katkı sağlayacak!

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akyüz; “Kent olarak ilk biz harekete geçtik ve emlakçılara son sistem eğitim verdik. Başarı oranımız yüzde 95 düzeyinde” dedi...

Yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, emlak sektöründe birçok uygulamayı değiştiren yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği tam metni!

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esasların belirliyor

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği, 8 Mayıs 2014 tarihinde 28994 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, hizmet alan veya veren taraflara standart, usul ve esasları belirliyor...

Milli emlak tahsis yönetmeliği!

Milli emlak tahsis işlemi, taşınmazın mülkiyeti Hazine'de kalmak kaydıyla yasal düzenlemeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi kamu idaresinin kullanımına verildiği işleme deniyor. İşte milli emlak tahsis yönetmeliği...

EPDK ortaklık esaslarını düzenleyen yönetmeliği onayladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ( EPDK ), Enerji Borsası’na sektör şirketlerinin ortaklık esaslarını düzenleyen yönetmeliği onayladı. Bu onay, aynı zamanda şirketlere ortaklık çağrısı niteliği taşıyor.

emlak piyasası yönetmeliği 2018 Haberi

emlak piyasası yönetmeliği 2018

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil ticaretinin ardından emlak piyasasına da çekidüzen getirmek için harekete geçildi. 

İkinci el emlak piyasasına ilişkin yönetmelik hazırladıklarını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu alanda ciddi boşluk olduğunu vurguladı. Tüfenkci, özellikle son dönemde yaşanan mağduriyetlerin bu boşluklardan kaynaklandığını ifade etti.

Tüfenkci, hem sektörden hem de vatandaşlardan konuyla ilgili talepler geldiğini söyledi.

EMLAKTA MAĞDURİYET ORTADAN KALKACAK

Habertürk'ün haberine göre, Bakan Tüfenkci “Bu konuda son değerlendirmeleri yaptıktan sonra yönetmelik haline getirip Başbakanlığa göndereceğiz. Emlakçıların mesleki yeterliliği, işletmelerin fiziki alanlarına ilişkin standart getirilmesi, emlakçı komisyon oranlarının belirlenmesi, ekspertiz raporlarının alınması noktasında düzenlemeler yaparak inşallah önemli bir boşluğu dolduracağız. Böylece ne alıcı ne de satıcı mağdur olacak.” şeklinde açıklamalarda...