25 / 04 / 2024

Emlak sektörü büyüme

Emlak sektörü büyüme

Lübnanlı ekonomi uzmanı Gazi Vezne, Türkiye'nin ekonomisi hakkında konuştu. Vezne, Türkiye'nin emlak ve bankacılık sektörlerinde büyüdüğünü açıkladı.

Emlak sektörü 2016'da büyüyecek!

2015 yılında Haziran ayı seçimleri öncesinde başlayan durgunluk seçim sonuçlarının belirsiz bir tablo göstermesiyle beraber aynı seyirde devam etti. Uzmanlar 2016 yılında emlak sektörünün yüzde 15 büyüyeceğini belirtiyor.

Emlak sektörü 2015 yılında yüzde 10-12 büyüyecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, 2015'de gayrimenkulün parlamaya devam edeceğini belirterek, "2015'te gayrimenkulün nabzı ağırlıklı olarak yine İstanbul'da atacak" dedi...

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

2023'ü yüzde 6 büyümeyle kapatan emlak sektörü, kazandırmaya devam edecek!

2023 yılını yüzde 6’lık bir büyüme oranıyla kapatan gayrimenkul sektörü yatırımcısına 2024 yılında da kazandırmaya devam edecek.

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

Pandemi emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birinci yılını geride bırakan pandemi sürecini emlak sektörü ve dijitalleşme açısından değerlendiren Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, pandeminin emlak sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

ABD'de emlak sektörü küçüldü!

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan verilere göre, ülkedeki hizmet sektöründe 17 alanda büyüme, 1 alanda ise küçülme yaşandığını belirtidi. Bu dönemde küçülme gösteren alan da emlak sektörü oldu. 

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaat malzemesi sektöründe 2021’de yüzde 6-7 büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2020 yılında dalgalı bir grafik izleyen sektörde 2021'de yüzde 6-7 büyüme öngördüklerini belirtti.

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

İnşaat ve emlak sektörü dijitalleşmeli!

İnşaat ve Emlak sektörü büyümesine devam eden nadir sektörlerin başında geliyor. COVID-10 sebebiyle etkilenen inşaat ve emlak sektörü yine de büyümesine devam etti. Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş, inşaat ve emlak sektörünü değerlendirerek “ daha da büyüyecek” diye konuştu.

İnşaat sektöründe 2020 büyüme hedefleri!

2019'da 41 büyük holdingten 12'si yüzde 3-35 büyüme beklediğini açıklamıştı. 2020'de ise salgın ortamında 36 holdingten sadece 4'ü büyüme 2'si ise sıfır büyüme bekliyor.

Emlak sektörü büyüme Haberi

Emlak sektörü büyüme

Lübnanlı ekonomi uzmanı Gazi Vezne, Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vezne, ekonominin 2001-2017 yılları arasında yüzde 5 ila 7 büyüdüğünü belirtti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye'deki turizm sektöründe gözle görülür bir büyüme yaşandığını belirten Vezne, "Türkiye şu anda bölgede önemli bir turizm merkezi haline gelmiş durumda. Türkiye, yıllık 32 milyondan fazla turiste ev sahipiliği yapıyor ve bu sektörden 26 milyar dolara ulaşan gelir elde ediyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin emlak ve bankacılık sektörlerinde şahlandığını açıklayan Vezne, yatırımcı ile uluslararası piyasaları ikna etmek için daha fazla önlem paketi sunması gerektiğini...