26 / 04 / 2024

emlak vergi değerinin değiştirilmesi

emlak vergi değerinin değiştirilmesi

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Ödenecek tutar vergi değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, emlak vergi değeri ne zaman değişir?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Milli Emlak şimdi de 11 bin TL'ye arsa satacak! Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati  kaçırmayın!

Milli Emlak şimdi de 11 bin TL'ye arsa satacak... Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanı...

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Milli Emlak İzmir'de 13 bin TL'ye arazi satacak! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihe dikkat!

Milli Emlak İzmir'de 13 bin TL'ye arazi satacak! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte o ihale ilanı...

Milli Emlak Kartepe'de konut imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yatırımcıların merakla beklediği Ekim ayı ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Son yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Kartepe'de de arsa satıyor.

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki emlak beyan değerlerinin tapu sicil müdürlükleri tarafından online olarak alınması 2023’e kadar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

emlak vergi değerinin değiştirilmesi Haberi

emlak vergi değerinin değiştirilmesi

Emlak vergi değeri ne zaman değişir?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Bina ve arazi vergisi, ilgili belediye tarafından; 4 yılda 1 defa olmak üzere takdir işlemlerinin yapıldığı yılı takip eden bütçe yılının Ocak ve Şubat aylarında, vergi değeri tespt ediliyor. Ayrıca;


Kanunun 33 üncü maddesinin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerle bildirim verilmesi icap eden hallerde, vergi değerini tadil eden sebeplerin meydana geldiği bütçe yılını takip eden yılın Ocak ayı içinde, vergi değerini tadil eden sebep yılın son üç ayı içinde vuku bulmuş ve bildirim, vergi değerini tadil eden sebebin meydana geldiği bütçe yılını takip eden yılda verilmiş ise bildirimin verildiği tarihte,


33 üncü maddenin (8) numaralı fıkrasında...