17 / 04 / 2024

Emlak vergisi artacak mı

Emlak vergisi artacak mı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde emlak vergisi cezalarındaki artışı kaleme aldı. İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı...

Emlak vergisinde rekor artış geliyor! Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde Ekim ayında kesinleşecek ve 2023'te uygulanacak yeniden değerleme oranındaki artışı ve bu artışın etkileyeceği vergileri kaleme aldı. İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı...

Emlak vergisi için pişmanlık uygulanmıyor!

Son günlerde gündeme gelen pişmanlık uygulamasıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı bir broşür hazırladı. Buna göre emlak vergisi için pişmanlık uygulanmıyor.

Emlak vergisi artacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dolaylı vergileri azaltıp, dolaysız vergileri artıracaklarını açıklaması üzerine gözler emlak vergisine çevrildi...

Emlak vergisi artacak mı?

Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli 2 bin 6 liradan 2 bin 137 liraya, birinci sınıf inşaat maliyeti bin 333 liradan bin 421 liraya, ikinci sınıf inşaat maliyeti de 895 liradan 963 liraya çıkarıldı.

Emlak vergisi artacak mı?

2013 yılında emlak vergileri yüzde 7.8 oranında; 2012 yılında ise 10.26 oranında artış göstermişti. 2014 yılında emlak vergisi artacak mı? Emlak vergileri hangi oranda artacak?

Ukrayna’da emlak vergisi yüzde 21 yükselecek!

Ukrayna'da 2022 senesinde emlak vergisi 2021'e göre yüzde 21 artacak.

Emlak vergisi zammı 2021!

2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki 2021 yılında emlak vergisi ödemeleri ne kadar artacak? İşte emlak vergisi zammı 2021...

Emlak vergisi artacak mı?

TÜİK'ün açıkladığı enflasyon verilerine göre gelecek yılın vergilerinin artışında esas alınacak yeniden değerleme oranını yüzde 10.11 olacak. Peki buna göre emlak vergisi 2015 yılında ne kadar artacak? Çevre temizlik vergisi de artacak mı?

Emlak vergisi artış oranları 2014!

Emlak vergisi oranları bilindiği üzere dört senede bir oluşturulan komisyonlarla belirleniyor. Peki 2014 yılında emlak vergisi yüzde kaç artacak? İşte emlak vergisi artış oranları 2014...

Emlak vergisi artacak mı?

2013 yılında emlak vergileri yüzde 7.8 oranında; 2012 yılında ise 10.26 oranında artış göstermişti. 2014 yılında emlak vergisi artacak mı? Emlak vergileri hangi oranda artacak?

Emlak vergisi 2014 yılında ne kadar artacak?

Bilindiği üzere emlak vergisi her yıl, yeniden değerleme oranın yarısı kadar artıyor. Emlak vergisi 2013’de yüzde 7.8 oranında artış göstermişti. Peki emlak vergisi 2014 yılında ne kadar artacak?

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi neye göre hesaplanır?

Emlak vergisinden muaf değilseniz emlak vergisini ödemekle yükümlü olursunuz. Peki ödeyeceğiniz emlak vergisi neye göre hesaplanır? Hesaplamada hangi değerler dikkate alınır? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi artacak mı Haberi

Emlak vergisi artacak mı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde emlak vergisi cezalarındaki artışı kaleme aldı. Alaattin Aktaş, yazısına "Mayıs oranının belli olmasıyla birlikte Yİ-ÜFE'nin ekim sonundaki yıllık ortalama artışıyla oluşacak yeniden değerleme oranı üstündeki sis biraz daha dağıldı. YDO muhtemelen yüzde 120-125 arasında oluşacak" ifadelerini kullanarak başladı ve kira yükselişine müdahele edildiği gibi YDO'ya da müdahale edilmesinin kaçınılmaz olduğunu aktardı. 

YDO'nun tek başına kamunun değiştirebileceği bir karar olduğunun altını çizen Alaattin Aktaş, yeniden değerleme oranını ve YDO'ya bağlı emlak vergisi ödemelerini kaleme aldı. 

Peki yeniden değerleme oranı emlak vergisini nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar...

YDO’ya bağlı olarak değişen ve vatandaşı en çok ilgilendiren iki verginin bulunduğuna vurgu yapan Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bunların motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisi olduğunu aktardı. 

"Cumhurbaşkanı...