29 / 03 / 2024

Emlak vergisi değeri öğrenme

Emlak vergisi değeri öğrenme

Gayrimenkule sahipseniz ve emlak vergisi muafiyetinden faydalanamıyorsanız, emlak vergisini ödemek ile yükümlü oluyorsunuz. Peki ödeyeceğiniz emlak vergisi nasıl hesaplanır, diye soruyorsanız yanıtı haberimizin içerisinde bulabilirsiniz...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Emlak Konut GYO Ataşehir resmi kurum binasındaki 2 blokun değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO Ataşehir resmi kurum binasındaki 2 bağımsız bölümün değeri belli oldu. İşte Emlak Konut GYO Ataşehir resmi kurum binasındaki 2 bağımsız bölümün değeri...

Emlak Konut GYO İstanbul Başakşehir parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul Başakşehir parsellerinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Başakşehir gayrimenkulünün değeri ne kadar? 

Emlak Konut GYO Beşiktaş gayrimenkulünün değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul Beşiktaş gayrimenkulünün değerleme raporu yayınlandı. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Beşiktaş gayrimenkulünün değeri ne kadar? 

Kayabaşı Emlak Konutları 3. Etap'ın değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO Kayabaşı Emlak Konutları 3. Etap'ın değeri belli oldu. Peki Kayabaşı Emlak Konutları 3. Etap projesinin değeri ne kadar? 

Emlak Konut GYO Kartal Esentepe arsalarının değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO'nun Kartal Esentepe'de yer alan 4 arsasının değeri belli oldu. Peki 4 arsanın değeri ne kadar? 

Emlak Konut GYO Kartal arsalarının değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO'nun Kartal arsalarının toplam değeri 67 milyon 880 bin TL, KDV dahil toplam değeri ise 80 milyon 98 bin 400 TL olarak belirlendi.

Emlak Konut GYO'nun Başakşehir'deki 24 parselinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul ili, Başakşehir İlçesi, İkitelli-2 Mahallesinde bulunan 24 adet parsel için gayrimenkul değerleme raporu hazırlattı. Rapor konusu parsellerin KDV hariç pazar değeri 149 milyon 252 bin 600 TL, KDV dahil pazar değeri ise 176 milyon 118 bin 68 TL olarak belirlendi. 

Emlak Konut GYO Küçükçekmece parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO'nun Küçükçekmece'de yer alan toplam 15 adet parselinin KDV hariç değeri 1 milyar 708 milyon 748 bin 300 TL, KDV dahil toplam değeri ise 2 milyar 16 milyon 322 bin 994 TL olarak belirlendi.

Emlak Konut GYO Kocaeli Gebze parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO'nun Kocaeli Gebze'de Güzeller Mahallesi'nde yer alan 15 adet parselin toplam değeri 9 milyon 691 bin 388 TL, KDV dahil toplam değeri ise 11 milyon 435 bin 837 TL olarak belirlendi.

Emlak Konut GYO'nun Ankara Münye parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından Ankara ili Çankaya ilçesi Mühye Mahallesi'nde yer alan 12 adet parsel için değerleme raporu hazırlatıldı. Gayrimenkullerin KDV dahil toplam değeri 100 milyon 148 bin 606 TL olarak belirlendi.

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO'ya ait Başakşehir Kayabaşı parsellerinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı parsellerinin değeri ne kadar oldu?

Emlak vergisi değeri öğrenme Haberi

Emlak vergisi değeri öğrenme

Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi yılın iki döneminde iki eşit taksit halinde ödenebilen, gayrimenkul sahiplerinden alınan vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul sahipleri 2013 yılı için ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi hesaplama hususundan önce kimin emlak vergisi ödeyeceğine, kimin ödemeyeceğine değinelim.


Emlak vergisinden muaf tutulanlar; SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olan ve başka geliri olmayanlar ile bunların dul ve yetimleri; Emekli olmayan, başka yerden de geliri olmayan işsizler ve ev hanımları; Engelli vatandaşlarımız; Şehitlerin dul ve yetimleri ile gaziler olarak sıralanıyor.


Emlak vergisi yükümlüleri ise; Birden fazla konuta veya birden fazla konut hissesine sahip olanlar; 200 metrekareden küçük kışlığı yanında bir de yazlık ev sahibi olanlar; Emekli aylığı dışında geliri olanlar; Kira geliri,...