25 / 04 / 2024

Emlak vergisi engelli indirimi

Emlak vergisi engelli indirimi

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinde engelli indirimi!

Emlak vergisinde engelli indirimine ilişkin esaslar, 27 Temmuz 2011 tarihinde 28007 sayılı Resmi Gazete'De yayımlanan 57 Seri No'lu emlak vergisi kanunu genel tebliği kapsamında yer alıyor. İşte emlak vergisi engelli muafiyeti...

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajları neler?

SIFIR oranlı Emlak Vergisi avantajı, milyonlarca emekli, ev hanımı, işsiz ve engelli vatandaşlarımızın önemli bir kısmını yakından ilgilendiriyor. İşe Şükrü Kızılot'un bu konuyla ilgili yazısı...

2015'te kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı, milyonlarca “emekli, ev hanımı, işsiz, gazi ve engelli” vatandaşlar için 2015’te de devam ediyor. Peki kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Emlak vergisinde engelli indirimi!

Emlak vergisinde engelli indirimine ilişkin esaslar, 27 Temmuz 2011 tarihinde 28007 sayılı Resmi Gazete'De yayımlanan 57 Seri No'lu emlak vergisi kanunu genel tebliği kapsamında yer alıyor. İşte emlak vergisi engelli muafiyeti...

İki evi olan engelli emlak vergisi öder mi?

Engellilerin indirimli emlak vergisi oranından yararlanabilmesi için herhangi bir gelirinin olmaması gerekiyor. Peki iki evi olan engelli emlak vergisi öder mi? İşte engellilerin emlak vergisi muafiyet şartları..

Engelli emlak vergisi indirim formu!

Emlak vergisi kanununun değiştirilen 8. maddesine göre, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan engelliler emlak vergisi ödemiyor. İşte engelli emlak vergisi indirim formu..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi engelli indirimi Haberi

Emlak vergisi engelli indirimi

Emlak vergisini, Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı olan herkesin ödemesi gerekiyor. Ancak 1319 sayılı kanun gereğince tek meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor.


Emlak vergisinde geliri olmayan tek mesken sahipleri vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Muafiyet için sahip olunan evin 200 metrekareden büyük olmaması gerekiyor. 


Muafiyet şartlarını taşıyan kimseler belediyeye müracaat ederek vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. 2016 yılında yapılan düzenleme ile engelliler muaf olabilecek kimseler arasında eklendi.


Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Özürlülerin indirimli bina vergisi oranından yararlanabilmeleri için bu durumlarını tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınmış olan sağlık kurulu raporu ile ilgili belediyelere belgelendirmeleri gerekiyor.


Peki, engelli kimsenin geliri varsa ne olur? Geliri olan özürlülerin emlak vergisi muafiyeti var mı?


Özürlülerin indirimli oran uygulamasında "gelir elde...