25 / 04 / 2024

emlak vergisi faiz oranı 2014

emlak vergisi faiz oranı 2014

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Verginin geç ödenmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi faiz oranları...

Emlak vergisi gecikme faizi 2014!

Vergi takvimine göre, emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı. Emlak vergisi gecikme faizi ne kadar? İşte emlak vergisi gecikme faizi 2014 oranları...

Emlak vergisi ödemesinde süre daralıyor! Ödenmezse ceza katlanacak! Son gün 30 Kasım!

Konutu, iş yeri, aracı, arsası olan vatandaşlar için sayılı gün kaldı. Kasım ayıyla beraber Emlak Vergisi ve ek MTV’nin ödenmesi gerekiyor. Ödeme yapılmadığı takdirde faiz işlemeye başlıyor. İşte detaylar...

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi için son hafta!

Emlak vergisi son taksitini yatırmak için süre önümüzdeki hafta bugün sona erecek. Yetkililer, bu tarihten sonra vezneye gidecek olanların faiz ödemek zorunda kalacağını belirtti...

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Verginin geç ödenmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015...

Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün!

2015 yılı emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin önünde son 10 günü bulunuyor. 10 gün içerisinde vergi ödemesi yapmayan mükelleflere aylık faiz uygulanacak..

Emlak vergisi gecikme faizi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin gecikmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi 2015...

Emlak vergisi faiz oranları!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Verginin geç ödenmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi faiz oranları...

Emlak vergisi faiz affı 2014!

Bazı vergi ve alacakların yapılandırılmasını amaçlayan Torba Yasası Eylül 2014'te yürürlüğe girdi. Peki, kanuna göre emlak vergisi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergisi faiz affı 2014..

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi faiz oranı 2014 Haberi

emlak vergisi faiz oranı 2014

Emlak vergisi faiz oranları!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. 


Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini isteyen mükellefler, ilk taksit dönemi içerisinde emlak vergisi borcunu ödeyebiliyor. Verginin ilk taksitleri, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ise, Kasım ayında ödeniyor.


Vergi ödemeleri, yukarıda da belirttiğimiz gibi belediyeye yapılıyor.  Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi oranları yüzde 100 artırımlı olarak hesaplanıyor. Peki, 2014 yılı emlak vergisi oranları neler?


Emlak vergisi oranları..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2          ...