20 / 04 / 2024

emlak vergisi istisnası 2015

emlak vergisi istisnası 2015

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi istisnaları için kiraya vermeme koşulu aranıyor. İşte emlak vergisi istisnası 2015..

2021 emlak vergisi istisnası!

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar ve kişiler vergi ödemelerinden muaf sayılıyor. Peki 2021 yılında emlak vergisinde istisna tutarı ne kadar? İşte 2021 emlak vergisi istisnası...

2020 emlak vergisi istisnası!

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki 2020 yılında emlak vergisinde istisna tutarı ne kadar? İşte 2020 emlak vergisi istisnası...

12 soruda emlak vergisi istisnası!

Emekliler, engelliler, gaziler ve şehit yakınlarına emlak vergisi istisnası tanınıyor. Belli şartlarda bu kişiler emlak vergisi ödemiyorlar. İşte bu istisnanın detayları şöyle...

Emlak vergisi istisnasında süre uzatıldı!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Emlak vergisi istisnasına devam!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi mecliste görüşülecek. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Emlak vergisi istisnası 2015!

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi istisnaları için kiraya vermeme koşulu aranıyor. İşte emlak vergisi istisnası 2015..

OSB'lere emlak vergisi istisnası geliyor!

Hükümet, ticaret hacmi 23 milyar dolara ulaşan serbest bölgelere, Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) benzer şekilde emlak vergisi istisnası getiriyor..

Emlak vergisi emekli istisnası 2015!

Emlak vergisi kapsamında, taşınmaz mal sahiplerinin her sene belli oranlarda vergi ödemeleri gerekiyor. Vergide yalnız mesken sahipleri için 0 oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. İşte emlak vergisi emekli istisnası 2015..

Emlak vergisinde emekli istisnası!

Emlak vergisi istisnası olan "sıfır oranlı emlak vergisi" uygulamasından emekliler de yararlanabiliyor. Peki, Emlak vergisinde emekli istisnası şartları nelerdir? Emekliler muaf olmak için ne yapmalı?

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi istisnası 2015 Haberi

emlak vergisi istisnası 2015

Emlak vergisi istisnası 2015!

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi istisnaları için kiraya vermeme koşulu aranıyor.


Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır:


Emlak vergisi istisnaları

a) (1610 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen şekli) Katma bütçeli idarelere (mazbut vakıflar dahil), İl Özel İdarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait binalar; 


b) (1610 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen şekli) İl Özel İdareleri, belediyeler ve köyler ile bunların teşkil ettikleri birlikler veya bunlara bağlı müesseselere ait; 


aa) Su, elektrik, havagazı, mezbaha ve soğuk hava işletme binaları; 


bb) Belediye sınırları içinde yolcu taşıma işletme binaları ve kapalı durak yerleri; 


c) (1610 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen şekli) Köylere ve köy birliklerine ait tarım işletme...