28 / 03 / 2024

emlak vergisi mayıs 2017

emlak vergisi mayıs 2017

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Hala ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor...

Emlak vergisi ödemesinde süre daralıyor! Ödenmezse ceza katlanacak! Son gün 30 Kasım!

Konutu, iş yeri, aracı, arsası olan vatandaşlar için sayılı gün kaldı. Kasım ayıyla beraber Emlak Vergisi ve ek MTV’nin ödenmesi gerekiyor. Ödeme yapılmadığı takdirde faiz işlemeye başlıyor. İşte detaylar...

Aydın Efeler Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

İzmir Efeler Belediyesi, ilçedeki taşınmaz sahiplerini emlak vergisi ödemeleri konusunda hatırlatmada bulundu.

Akdeniz Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

Mersin Akdeniz Belediyesi ,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Ocak  olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Kocasinan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi, emlak vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerine 1. taksit son ödeme tarihinin 1 Haziran 2020 olduğunu hatırlattı.

Emekliler için 2020 emlak vergisi rehberi!

Emlak vergisi mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde ödeniyor. Emekli olanlar ise emekli oldukları tarihi izleyen yıldan bu yana sıfır emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor.

Mayıs ayında emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Türkiye'de bulunan milyonlarca ev sahibi Mayıs ayında emlak vergisi ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda 2020 ayı ilk taksit ödemeleri Mart ve Nisan ayların yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Yenimahalle Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Hafta sonu belediyenin tahsilat veznelerinin açık olacağını duyuran Yenimahalle Belediyesi, vergi mükelleflerini emlak vergisi konusunda uyardı. 

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı emlak vergisi ödeme işlemlerinin veznelerde yoğunluk yaşanmaması için son güne bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Emlak Vergisi ilk taksiti yatırma süresinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Altıeylül Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Balıkesir Altıeylül'de emlak vergi borçlarının ilk taksitinin ödeme süresi bu ay sonlanıyor. Altıeylül Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü İsmail Meral, mobil ödeme imkanının Mayıs ayının sonuna kadar hizmet vereceğini açıkladı.

Selçuklu Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergisi için son gün 31 Mayıs Cuma günü olarak açıklandı. 

emlak vergisi mayıs 2017 Haberi

emlak vergisi mayıs 2017

Emlak vergisini tüm gayrimenkul sahipleri her sene ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ilk taksiti 3 aylık bir süre içerisinde ödeniyor. İkinci taksiti ise 30 günlük bir süre içerisinde ödeniyor.


2017 yılına ait emlak vergisi için ödemeler 1 Mart'ta başlamıştı. Vergi mükelleflerinden Mart ve Nisan ayı içerisinde ödeme yapmayanların Mayıs ayı içerisinde ödeme yapmaları gerekiyor. Vergi ödemesinde 31 Mayıs'ı geçirilmesi ve 1 Haziran'da ödeme yapılmak istenmesi halinde aylık vergi cezası uygulanıyor.


Bu ceza yüzde 1,40 oranında uygulanıyor. Vergi kaç ay ödenmezse o kadar ay için bu oranda ceza hesaplaması yapılıyor.


Emlak vergisi için ikinci taksitler 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. Vergi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor.


Emlak vergisi kanunda belirtilen ve yukarıda yer alan oranlar ile gayrimenkulün kayıtlı değerinin hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları...