16 / 04 / 2024

emlak vergisi sınırı

emlak vergisi sınırı

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Bu uygulama ile emlak vergisinde fahiş artış tarih oldu.

Emlak vergileri için yeni karar!

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı, Torba Yasa kapsamında 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emlak vergileri için yeni karar verildi. 

Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getirecek olan Torba Yasa Tasarısı'nda emlak sektörüne yönelik düzenlemelerde yer alıyor. Peki, Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Tebernüş Kireçci sordu: Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten takipçilerine '' Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?'' sorusunu sordu. Peki vatandaş ne dedi? İşte gelen cevaplar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Kira artışına yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracı sorunlarını artırır! Milyonlarca kişiye şok!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, kiralardaki fahiş artışa karşı yüzde 25 artış sınırı kararına ilişkin konuştu ve bunun bir çözüm olmayacağını dile getirdi. 

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Suriye sınırındaki hareketlilik emlak sektörünü etkiliyor!

Şanlıurfa Akçakale'de sınır güvenliğinin sağlanması için eylül ayı sonunda yapılması amaçlanan olası bir sınır dışı planı, başta emlak sektörü olmak üzere piyasaları olumsuz olarak etkiliyor.

Berlin'de kiraya üst sınır geldi: 5 yıl kira zammı yok!

Almanya'da kiralara üst sınır geldi. Bu uygulamaya katılan ilk eyalet Berlin oldu. Eyalet yönetiminin kiraların 5 yıl artırılmaması talebi Senato'da kabul gördü. Fakat emlakçılar ve evsahipleri bu hamleye tepkili...

Kira gelir vergisi istisna sınırı 2019!

1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında konutunu kiraya vererek gelir elde edenler 2019 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi istisna sınırı 2019 nedir?

Emlak komisyonuna sınır ev alacaklara müjdeli haber oldu!

Emlak sektöründe alım satım komisyonlarına yüzde 4 sınırı getirilmesi ev alacaklar için müjdeli bir haber oldu. 

Emlak Konut Şişli arsasının kat sınırı 10!

Emlak Konut Şişli arsasındaki konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı ise 5 kat olarak belirlendi.

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Nidapark İstinye: Lükste Sınır Tanımayan Proje!

Nidapark İstinye projesi "Lükste Sınır Tanımayan Proje" sloganıyla basına tanıtılıyor. Proje Tahincioğlu Gayrimenkul imzasıyla Emlak Konut güvencesiyle hayata geçiriliyor.

Emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak vergisi ödemelerinden bazı mal sahipleri muaf olabiliyor.  Peki, emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak vergisine yüzde 50 artış sınırı getirildi!

Torba Tasarı'da en çok konuşulan maddelerden "emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edili. 

emlak vergisi sınırı Haberi

emlak vergisi sınırı

Sözcü Gazetesi yazarlarından Dr. Nedim Türkmen bugünkü köşesinde ''Emlak vergisinde belediyelerin fahiş artışları tarih oldu'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Nedim Türkmen'in yazısı...

Bilindiği üzere; 2017 yılının ortalarında, 2018-2019-2020 ve 2021 yıllarında uygulanacak arsa ve arazi birim
metrekare değerleri, takdir komisyonları tarafından yüzde 700'lere varan artış yapılarak belirlenmiş ve bunun sonucunda binlerce dava açılmıştır. 

Hükümetin ve dolayısıyla Maliye Bakanlığı'nın konuya el atmasıyla beraber, 7061 sayılı Kanun ile belediyelerin arsa ve arazi metrekare değerlerine fahiş artış uygulamasının önüne geçilmiştir. Kanun'un yayımlanmasından sonra, konuya ilişkin 72 Seri nolu Genel Tebliğ'de 26.12.2017 tarih ve 30282 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanmıştır. Emlak Vergisi uygulaması, Türkiye'de nüfusun neredeyse tamamını ilgilendiren bir konudur. Belediyeler yanlıştan dönmemiş, bunun üzerine Kanun çıkarılmıştır. 7061 sayılı Torba Kanun'un belki de vatandaş lehine...