29 / 03 / 2024

emlak vergisi ücreti

emlak vergisi ücreti

Kanunen Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, emlak vergisi mükellefleri ne kadar vergi ödeyecek? 2015 Emlak vergisi ücreti ne kadar?

Emlak vergisi için dava açanlara kötü sürpriz!

KHK ile yapılan düzenleme sonrası emlak vergisi için açılan davalar hükümsüz kaldı. Mahkemelerin bir kısmı davalar için düşürülme kararı verirken, davacı tarafın da belediyeye yargılama ücreti ödemesine hükmetti.

Emlak vergisi ücretleri 2015!

Kanunen Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, emlak vergisi mükellefleri ne kadar vergi ödeyecek? 2015 Emlak vergisi ücreti ne kadar?

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

emlak vergisi ücreti Haberi

emlak vergisi ücreti

Emlak vergisi ücretleri 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Kanunen Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor.


Mükellefler, bu vergiyi her sene ödemek ile mükellef oluyor. Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. 


Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor. 2015 yılı emlak vergisi ödemeleri devam ediyor.


Hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin ilk taksitleri için önünde 11 günü bulunuyor. Peki, mükellefler ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi ücreti ne kadar?


Emlak vergisi hesaplamaları taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile buluyor. 2015 yılı hesaplamalarında kullanılan emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde...