28 / 03 / 2024

emlak vergisine esas inşaat maliyetleri 2015

emlak vergisine esas inşaat maliyetleri 2015

Emlak vergisine esas olmak üzere uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanıyor. Peki 2015 yılına ait emlak vergisine esas inşaat maliyetleri ne kadar?

Emlak vergisine zam kapıda: Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?

Evi olan herkesin senede iki defa iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tapusu olanlara son dakika şoku! Emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam! Aman dikkat! 

Gayrimenkulü olanlara emlak vergisi ile ilgili şok haber geldi. 2024 yılının başında emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

2023 Emlak vergisi son ödeme tarihi! Emlak vergisi nasıl öderim? İlk emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinin ilk taksitinin son ödeme tarihi bitmek üzere. Bu vergiyi ödemek zorunda olan vatandaşlar, emlak vergisine dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte araştırılan o yanıtlar…

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Mülk sahibi olan kişiler emlak vergisini ödemekle mükelleftir. Bu emlak vergisi ödeyecek olan vatandaşlar, konu nezdinde birtakım soruların yanıtını aramaktadır. İşte emlak vergisine dair sorulan o sorular ve yanıtları!

Emlak vergisi borçları silinecek mi? Emlak vergisine af mı geldi? İşte emlak vergisinde son dakika gelişmesi!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında detayları açıklamasının ardından, vatandaşlar emlak vergisi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi borcu olan vatandaşın borçları silindi mi, emlak ve

Emlak vergisi 1 ve 2 taksit ne zaman? Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisine dair vatandaşların aklını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Gelin o sorulara yanıt bulalım. İşte detaylar!

Emlak vergisi ne kadar 2023? Emlak vergisi 2023 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisine dair vatandaşların kafasını kurcalayan pek çok soru vardır. İşte o sorulardan bazıları!

Bir AVM’nin kaça mâl olduğunu düşündünüz mü? 2023 AVM inşaat maliyeti!

Her yıl emlak vergisine esas olmak üzere her yık uygulanacak olan bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri Resmi Gazate’de açıklanır. 2023 yılı maliyet cetvelleri 25 Ağustos’da açıklandı. İşte haberin devamı..

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi!

Emlak vergisi her yıl düzenli olarak ödenen vergiler takviminde yer alıyor. Türkiye sınırları içerisinde bulunan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi...

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

2022'de emlak vergisine ne kadar zam geldi?

Emlak vergisi mükellefleri bu sene ne kadar zam ödeyeceklerini önceden hesaplayabiliyor. Vergi için her yıl yeniden değerleme oranları belirleniyor. Peki, 2022'de emlak vergisine ne kadar zam geldi?

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

emlak vergisine esas inşaat maliyetleri 2015 Haberi

emlak vergisine esas inşaat maliyetleri 2015

Emlak vergisine esas inşaat maliyetleri ne kadar?

Emlak vergisine esas olmak üzere uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanıyor.


Bilindiği üzere bu inşaat maliyetleri, bütçe yılından 4 ay öncesinde açıklanıyor. 2015 yılına ait inşaat metrekare maliyet bedelleri, 27 Ağustos 2014 tarihinde açıklandı.


2015 yılında uygulanacak emlak vergisine esas inşaat maliyetleri, betonarme olarak inşa edilecek lüks mesken binaların ortalama metrekare maliyeti 1221,94 TL olarak karşımıza çıkıyor.


Hafif prefabrik binalar, yığma yarı kagir grubunda değerlendiriliyor. Metrekare normal inşaat bedellerinin ortalamaları esas alınıyor. Metrekare normal inşaat bedellerine asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil edilmiyor. 


Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8; asansör için yüzde 6 oranında ilave yapılıyor.


Mesken binaları..

Emlak...