25 / 04 / 2024

emlak vergisinin sona ermesi

emlak vergisinin sona ermesi

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar? Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman sona erer?

Ne zaman emlak vergisi mükellefi olunur?

Emlak vergisi kanunu gereğince; Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Peki ne zaman emlak vergisi mükellefi olunur?

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Tapu sahipleri dikkat! 5 gün sonra sona erecek! Yapmayan yandı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor.

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son 2 gün! Sakın unutmayın, cezası var! 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin son ödeme olarak açıklandı. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Emlak vergisi nerede ödenir? İşte milyonlarca mükellefin merak ettiği o soruların yanıtları...

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! Kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte merak edilen ayrıntılar...

Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022?

Emlak vergisi 1. taksitini ödeyen mükellefler, ikinci taksit ödeme zamanını merak ediyor. Peki, emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022? Vergide son taksit hangi ayda ödenir?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Milyonlarca ev sahibi emlak vergisinin nasıl ödeneceğini araştırıyor...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Milyonlarca mükellef, emlak vergisinin nasıl ödeneceğini araştırıyor...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 2 gün sonra sona eriyor!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 2 gün sonra sona eriyor. Milyonlarca mükellef, emlak vergisinin nasıl ödeneceğini araştırıyor...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Milyonlarca mükellef, emlak vergisinin nasıl ödeneceğini araştırıyor...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 5 gün sonra sona eriyor!

Türkiye'de milyonlarca mükellefi yakından ilgilendiren emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri bu ayın 1'inde başlamıştı. Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 5 gün sonra sona eriyor.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 7 gün sonra sona eriyor!

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde başlamıştı. Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 7 gün sonra sona eriyor.

Emlak vergisinin ikinci taksit dönemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım'da sona erecek. 

emlak vergisinin sona ermesi Haberi

emlak vergisinin sona ermesi

Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman sona erer?

29 Temmuz 1970 tarihinde kabul edilen 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor.


Bina vergisi mükellefiyeti;

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,


c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi,  Takip eden bütçe yılından itibaren başlar. Peki, emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman sona erer?


Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmazın elden çıkarılması halinde sona eriyor. Ayrıca emlak vergisi mükellefiyetini sona erdiren diğer esaslar Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Yanan, yıkılan,...