26 / 04 / 2024

Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022?

Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022?

Emlak vergisi 1. taksitini ödeyen mükellefler, ikinci taksit ödeme zamanını merak ediyor. Peki, emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022? Vergide son taksit hangi ayda ödenir?



2022 Mart ayı vergi takvimine göre emlak vergisinin ilk taksiti için ödemeler ay başında başladı. Her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen bu vergiler, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanarak iki eşit taksitte ödenebiliyor. Emlak vergisi, diğer vergilerin aksine ay sonuna kadar değil, Mayıs ayı sonuna kadar ödenebiliyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tüm vergi borcunu kapatabiliyor.

Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022?

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor. Bina vergisi ve arazi vergisi olmak üzere ikiye ayrılan emlak vergisi, mülk sahipleri tarafından ödeniyor. Mülk sahibi yoksa arsa ya da binanın tahsis edildiği kişiler vergiyi ödemekle mükellef oluyor.

İlk taksit ödemelerini gerçekleştiren vergi mükellefleri ikinci taksit ödemesinin ne zaman yapılacağını merak ediyoe. Peki, emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022? Vergide son taksit hangi ayda ödenir?


Geri Dön