20 / 04 / 2024

2014 yılı emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenir?

2014 yılı emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenir?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, 2014 yılı emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenir?



2014 yılı emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenir? 

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ve emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıyor. 


Büyükşehir belediyelerinde vergi oranları yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. 2014 yılında uygulanan emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları 2014..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Emlak vergisi borcu iki eşit taksit halinde ödeniyor. İsteyenler emlak vergisi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödeyebiliyor. 


Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor. 2014 yılı emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenir? 


2014 yılına ait emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak.



Torba yasa 2014  Emlak  vergisi affı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön