23 / 04 / 2024

2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihe kadar tüm vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?



Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihe kadar tüm vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz malın sahibi bu verginin mükellefi oluyor. 


Emlak vergisi mükellefiyeti taşınmazın satın alınan tarihi takip eden yılda başlıyor. Bu sene taşınmaz satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti 2017 yılında başlıyor.


Emlak vergisi bedeli, taşınmazın türü üzerinden belirlenen oran ile taşınmazın değeri ile hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde bu vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 


Emlak vergisi oranları 2016


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

2016 emlak vergisinin 2. taksiti 1-30 Kasım tarihleri içerisinde ödeniyor. Verginin geciktirilmesi durumunda aylık vergi cezası uygulanıyor.



Geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön