19 / 04 / 2024

emlakçılıkta hukuk

emlakçılıkta hukuk

Emlakçılığın hukuki statüsünü belirleyici bir yasa ve düzenleme Türk Hukuk sisteminde mevcut değildir. Ancak Borçlar Kanunu'nun 404-405-406-407 ve 409 uncu maddelerinde emlakçılığı belirleyen bir çerçeve yapılmıştır...

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Platin Property Gayrimenkul Uluslararası Danışmanlık Emlakçılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Platin Property Gayrimenkul Uluslararası Danışmanlık Emlakçılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Gül Evrankaya, Deniz Evrankaya ve Hürol Eroğlu ortaklığında kuruldu.

Amiri Turizm Gıda Tekstil Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amiri Turizm Gıda Tekstil Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 800 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Nadır Ghulam tarafından kuruldu.

Emlakçılık kanunu çıktı mı?

Taşınmaz ticareti ile ilgili 2018 yılından bu yana bir dizi düzenleme yapıldı. Peki emlakçılık kanunu çıktı mı? Yeni düzenleme neler getirdi? İşte tüm merak edilenler...

Çiğdem Emlakçılık Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiğdem Emlakçılık Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Abdi Günaydın ve Çiğdem Çök ortaklığında kuruldu.

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi açıldı!

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi bugün Kadıkyö'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Argıç tarafından açıldı.

Rizelli Emlakçılık İnşaat Turizm Gıda Restoranları Sanayi Ticaret Ve İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Rizelli Emlakçılık İnşaat Turizm Gıda Restoranları Sanayi Ticaret Ve İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Kurtkaya tarafından kuruldu.

Kiracılıkta ayrımcılık sebebiyle yapılan başvurular mecliste!

Kiracılıkta görülen ayrımcılık sebebiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Asel Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Asel Emlakçılık Limited Şirketi Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Fatih Erdeve tarafından kuruldu.

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! Artık bankaya gitmenize gerek yok!

Bankacılıkta uzaktan müşteri olma düzenlemesinin hayata geçirilmesi ile ıslak imza gerekmeden dijital ortamda hesap açılabilecek, müşterinin uzaktan kimlik tespiti yapılarak banka şubesine gidilmeden müşteri kaydı oluşturulabilecek.

Gündoğans Emlakçılık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündoğans Emlakçılık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile İlker Gündoğan ve Mesut Gündoğan ortaklığında kuruldu. 

Karasu Emlakçılık İnşaat Mühendislik Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karasu Emlakçılık İnşaat Mühendislik Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Karasu tarafından kuruldu. 

Emlakçılık yapmak için hangi şartlara sahip olunmalı?

Emlak sektörünün en etkin aktörleri emlakçılar. Çoğu zaman emlakçı ile kiralayan veya emlakçı ile gayrimenkul satın alan arasında sorunlarla karşılaşılabiliyor. Peki taraflar arasında alım ve satım sürecinde neler yapılmalı? Herkes emlakçılık yapabilir mi?

emlakçılıkta hukuk Haberi

emlakçılıkta hukuk


Emlakçılığın hukuki statüsü!


Emlak komisyonculuğu mesleğini tam anlamıyla düzenleyen direk bir yasa ve düzenleme Türk Hukuk sisteminde mevcut değildir. Türk Ticaret Kanunun 12 maddesinin 12 bendi ile ticaret sicili nizamnamesinin 14 maddesi Tellallık, komisyonculuk, ve sair tavassut (Aracılık) işlerini yapmak üzere kurulan müesseselere Ticarethane bunları işletenleri de Tacir olarak kabul etmiştir. 


Emlağın en kısa süre içinde satılmasını veya kiralanmasını temin için aracının geniş bir tanıtım yapmasını, en yüksek değerle en kısa sürede satılmasını, aldatılmadığını hissetmesini ve son olarakta tüm bu hizmetleri en ucuza yaptırtmayı bekler. 


Emlakçılığın hukuki statüsü!


Borçlar kanunun 404 maddesinde Gayrimenkul Tellallığı yazılı olarak yapılmadıkça geçerli değildir denilmektedir. Bu sebeple T.T.K madde 12 hükümleri gereği Tellalık ve emlak komisyonculuğu arasında bir bağlantı kurulmaktadır. 


Yine Borçlar kanununun 404-405-406-407 ve 409 uncu maddelerinde gayrimenkul...