25 / 04 / 2024

emlakta balon var mı

emlakta balon var mı

EMLAK Konut GYO'nun, 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporunda Türkiye genelinde gayrimenkul alanında yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak kaldığına vurgu yapıldı..

Moody's: Tedbirler emlak balonunu önledi!

Moody's Investor Service'den yapılan açıklamada, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.

Emlakta balon var mı?

Remzi Özdemir Türkiye'de Yeniçağ Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Emlakta balon var mı? sorusuyla emlak sektörünü kaleme aldı. Türkiye bu soruya yanıt arıyor. Emlak fiyatları şişti mi? Türkiye bu konuda da ikiye ayrılmış durumda...

Hilmi Uytun: Türkiye’de emlak balonu yok!

Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, emlak sektöründe nisandan itibaren hızlı bir büyüme öngörüyor. Uytun, “Alışverişini bizden yapan yatırımcı ya da ev kadını mutlu oluyor; çünkü konfor ve tebessüm sebebiyiz." dedi

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Son günlerde konut fiyatları sık sık gündem oluyor. 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 141,5 yükseliş yaşandı. Peki konut fiyatlarında balon var mı?

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 

Yüksek enflasyon konut piyasasının da hareketlenmesini sağladı. Peki ev fiyatları düşecek mi? Konutta balon var mı? İşte ayrıntılar...

Bitcoin ölüm kavşağına yaklaşıyor iddiası!

En büyük piyasa değerinin sahibi olan kripto para olan Bitcoin’de balon tartışmaları yeniden gündeme geldi. Peki Bitcoin'de balon var mı? İşte uzmanların konuya ilişkin açıklamaları...

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

Rusya'da konut kredilerinde balon var mı?

Rusya’da kredilere yönelik tedbirlerin hayata geçirileceği bir dönemde Sayıştay, konut kredilerinde balon uyarısında bulundu.

Kripto paraları neler bekliyor?

Kripto paralarda balon tartışması başladı. Peki kripto paralarda balon var mı? Geçtiğimiz hafta oldukça sert düşüşlerin kaydedildiği kripto paraları neler bekliyor?

Kripto paralarda balon var mı?

Yale Üniversitesi Profesörü ve aynı zamanda S&P Case- Shiller konut fiyat endeksi kurucusu da olan Robert Shiller, kripto para piyasalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hangi gayrimenkullerde balon var?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Hangi gayrimenkullerde balon var?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

emlakta balon var mı Haberi

emlakta balon var mı

EMLAK Konut GYO'nun, 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporunda Türkiye genelinde gayrimenkul alanında yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak kaldığına vurgu yapıldı. 

Artışlar özel durumlardan kaynaklanıyor. Geçen yılki veriler ışığında açıklanan raporda, 'Fiyat artışı makul bir eğilimde devam etmekte olup hesaplamalarda balonlaşma ihtimali olan tek bir yöreye rastlanmıştır. 

Söz konusu Gaziantep-Kilis-Adıyaman yöremizde de fiyat artışları reel anlamda yüzde 53,9'luk bir düzeydedir. 


Gaziantep-Kilis-Adıyaman bölgesindeki fiyat artışının temel nedeni ise Suriye, Irak gibi ülkelerden gelen göçmenlerin yoğun talebi olarak gösterilebilir' deniliyor. Türkiye'de yıllık ortalama 1 milyon adet konut el değiştirirken, yıllık 600 bin adet konut ihtiyacı da sürüyor. Araştırmalara göre orta üst ve lüks segmente ise talebin orta alt segmente göre biraz yavaşlamakta olduğu söylenebilir. Ayrıca Türk inşaat ve konut sektörü büyüyen Türkiye'nin lokomotif...