18 / 04 / 2024

Emre Ilıcalı yeşil bina

Emre Ilıcalı yeşil bina

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Trok Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Trok Yapı Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Çil ve Cem Caymaz ortaklığında kuruldu.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Kentsel dönüşümde gözler sıfır enerjili binalarda!

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen binaların “yeşil bina” şeklinde hayata geçirilmesinin sürdürülebilir kentler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

İstanbul’daki riskli yapıların yüzde 10’u daha dönüştürülmedi!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis kurucusu Emre Ilıcalı, akıllı kentleşme ve yeşil dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Ilıcalı'nın açıklamaları...

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Acun Ilıcalı, Ulus Yeşil Evler’deki villasını satışa çıkardı!

Başarılı televizyoncu Acun Ilıcalı, Ulus Yeşil Evler’deki villasını satışa çıkardı...

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Emre Ilıcalı, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesini yorumladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Strateji belgesini yorumlayan Altensis Ortaklarından Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümde sosyal ve çevresel etkileri gözeten yeni bir sürecin başlayacağını söyledi...

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, projelerini 5 yılda iki katına çıkarmayı amaçladı. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

Yeşil bir dünya için yeşil binalar şart!

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Emre Ilıcalı yeşil bina Haberi

Emre Ilıcalı yeşil bina


Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis'in kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesiolan LEED Fellow unvanına layık görüldü.  Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından her sene az sayıda uzmana verilen bu unvanı, Türkiye’den daha önce yine Altensis ekibinden Berkay Somalı aldı.

Emre Ilıcalı tüm dünyada 2019da bu unvana layık görülen 29 kişi, Avrupa’da ise 2 kişi arasında yer alarak çok önemli bir başarı elde etti. Diğer bir yandan Altensis firması bünyesinde bulundurduğu 2 LEED Fellow ile, tüm dünyada ender rastlanan bir başarının sahibi de oldu. Berkay Somalı ve Emre Ilıcalı’nın Türkiye’ye getirdiği Fellow unvanı, Türkiye’deki yeşil binalara ilişkin farkındalığın uluslararası arenaya taşınmasına destek oldu.

LEED Fellow olabilmek için en az 10 sene LEED AP ünvanıyla yeşil bina ve sürdürülebilirlik alanında...