27 / 04 / 2024

en büyük güneş santrali

en büyük güneş santrali

Konya'nın Karatay ilçesi'ne bağlı Kızören Mahallesi'nde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu. Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, santralin toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'nin en büyük güneş santrali Burdur'a kurulacak!

Burdur Bucak OSB'deki Mercan Mermer fabrikasına Türkiye'nin en büyük güneş santrali kurulacak...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

Asgari ücrete 45 yılın en büyük zammı

Son dakika haberine göre; Asgari ücrete 1978 senesinden bu güne yapılan en büyük zam geliyor. İşte detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

Büyük göç dalgası! Depremden sonra en çok hangi iller göç alıyor?

Kahramanmaraş depremleri sonrası  bölgeden büyük göç yaşanıyor.  Peki afet bölgesinden en çok hangi illere göç yaşanıyor?

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, IMF'nin açıkladığı rapor doğrultusunda küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Eğilmez'e göre 2023'te Türkiye'ye bekleyen en büyük tehlike...

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Kanal İstanbul güzargahındaki en büyük arazi yatırımı Araplardan!

Kanal İstanbul güzergahında toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapu bulunuyor. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcılardan oluşmuş.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

en büyük güneş santrali Haberi

en büyük güneş santrali

Konya'nın Karatay ilçesinde 430 dönüm arazi üzerinde kurulan Kızören Güneş Santrali açıldı.


Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Kızören Güneş Santrali'nin toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip olduğunu belirterek, "Açık ara farkla Türkiye'nin en büyüğü durumundayız" dedi.


Güneş enerjisi sektörünün yeni bir alan olduğuna işaret eden Coşkunoğlu, güneşin, Türkiye'nin milli serveti olduğunu, 5 seneye kadar güneş enerjisinin tüm enerji üretim şekillerinin önüne geçeceğini ifade etti.


Coşkunoğlu, şöyle devam etti:


"Şu anda burası toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip. Açık ara farkla Türkiye'nin en büyüğü durumundayız. Güneş sektörü çok şeylere gebe. Hızlı bir şekilde büyüyeceğini görebiliyoruz. Türkiye güneş yönünden bir milli servetin üzerinde oturuyor. Avrupa'da güneş ışın oranları bakımından en iyi coğrafi bölgeye sahibiz. Genel bir misyonumuz var. Her çalıştığımız sektörde...