19 / 04 / 2024

2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

 2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, IMF'nin açıkladığı rapor doğrultusunda küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Eğilmez'e göre 2023'te Türkiye'ye bekleyen en büyük tehlike...



Ünlü ekonomist Prof. Mahfi Eğilmez, IMF'nin açıkladığı küresel ekonomi  raporu çerçevesinde 2023 yılı ile ilgili tahminlerde bulundu. Mahfi Eğilmez kendi sitesinde kaleme aldığı yazıda 2023 yılında büyüme rakamlarında ve dolayısıyla enflasyonda beklenen düşüşe karşı enflasyonun hala yüksek bir seviye kalmaya devam edeceğini belirterek küresel ekonominin 2023 yılında 2022'den daha kötü bir durumda olacağını belirtti. Küresel bazda bir yandan ekonomik büyümeyi artırmak bir yandan da enflasyonla mücadele için çelişkili önlemler alınması gerekeceğini belirten Eğilmez, Türkiye'de de büyüme ve enflasyon artış hızında düşüş görülse de enflasyonun hala çok yüksek bir seviyede kalmaya devam edeceğini ifade etti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön