28 / 03 / 2024

En büyük jeotermal santralimiz nerede

En büyük jeotermal santralimiz nerede

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin açılışı yapıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın 2., Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın'da açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santralinin açılışını yaptı.

Türkiye'nin en büyük jeotermal santrali devreye alınacak!

Kurulu gücü 95 megavata ulaşan Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı jeotermal santrallerinden biri olan Kızıldere Jeotermal Santrali yarın devreye alınacak. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katılacak..

Burj Khalifa dairelerinin en büyük alıcısı Hintliler!

Görünüşe bakılırsa Türkçeye yerleşen 'Hint Fakiri' tabiri tarih olmak üzere. Çünkü, Dubai'nin ev sahipliği yaptığı dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'da yer alan dairelerin en büyük alıcısının Hintliler olduğu ortaya çıktı

Göbeklitepe ile Şanlıurfa'ya en büyük müze yapılıyor!

Göbeklitepe kazı alanındaki buluntular dolayısıyla ‘dünyanın en eski kenti’ olarak nitelendirilen Şanlıurfa’ya, Türkiye’nin en büyük müzesinin temeli atılıyor

En büyük ATM üreticisi Diebold, Altus'u almak istiyor!

10 yılda 3 kat büyüyen ATM sayısı, dünya devi Diebold'un ilgisini çekti. 2009'da Türkiye'ye şube açarak giren dünyanın en büyük ATM üreticisi Diebold, Türk şirketi Altus'u almak için masaya oturdu

Aydın’a Türkiye’nin en büyük müftülük külliyesi yapılıyor!

Aydın Müftüsü Kocaoğul: "Türkiye’nin en büyük müftülük külliyesi ve Ege Bölgesi’nin en büyük camisi Aydın’a kazandırılacak"

Ankara’ya Türkiye’nin en büyük bilim merkezi yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Altunbaşak, Türkiye’nin en büyük bilim merkezini Ankara’da kurmak için ön protokol imzaladı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Bomonti'nin en büyük projesini yapacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul, Ağaoğlu’nun Bomonti’de Net Holding’ten aldığı arsayı 6 ay önce satın aldı ve yanındaki arsayla birleştirerek bölgenin en büyük arsasının sahibi oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC'nin en büyük camisini inşa edecek!

Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC'nin en büyük camisini inşa etmek için yaklaşık 10 milyon dolar harcayacak

En büyük jeotermal santralimiz nerede Haberi

En büyük jeotermal santralimiz nerede

5 üniteden oluşan JES,  825 bin konut ve işyerinin bir yıllık elektrik ve ısınma ihtiyacını karşılayacak.  

Enerji sektörünün önde gelen kuruluşlarından GÜRİŞ Holding’e ait olan Efeler JES’in ikinci ve üçüncü ünitelerinin açılışı 22 Mayıs Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile gerçekleşti. Santrale GÜRİŞ Holding Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi. “Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” toplam 5 üniteden oluşacak. Efeler 1 ünitesi 47 MW, Efeler 2 ünitesi 22,5 MW ve Efeler 3 ünitesi 22.5 MW olmak üzere jeotermal enerji santralinin toplam üretim kapasitesi 92,4 megawatta ulaşmış oldu. Temmuz ve Ağustos aylarında devreye girecek Efeler 4 ve 5 ile de santral toplam 232,3 MW’lık enerji üretecek. JES toplam 232,3 MW kapasitesiyle Türkiye’nin...