16 / 04 / 2024

En eski asansör

En eski asansör

Bir benzeri Fransa'nın Lyon şehrinde bulunan su ile çalışan asansörlerden biri, İstanbul'da Kuruçeşme'deymiş... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

İzmir depremi asansör denetimlerini yeniden gündeme getirdi!

Türkiye genelinde asansör sayısı 550 bini aşarken, en çok asansör 147 bin 271 adetle mega kent İstanbul'da bulunuyor. Uzmanlar, deprem sırasında asansörün kullanılmaması konusunda uyarıyor.

Gaziantep İslahiye'de halatı kopan inşaat asansöründen düşen işçi yaralandı!

Gaziantep İslahiye Atatürk Mahallesi Fatih Caddesi'nde halatı kopan inşaat asansöründen düşen işçi yaralandı.

Samsun'da inşaatın asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti!

Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 11 katlı inşaat halindeki bir binada asansör montajı yaparken asansör boşluğuna düşen Orhan Işık (42) hayatını kaybetti...

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi

Asansör İstanbul Fuarı 23-26 Mart'ta!

23-26 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Asansör İstanbul, başta gayrimenkul geliştiriciler, müteahhitler, mimarlar ve mühendisler olmak üzere inşaat sektörünü en yeni asansör teknolojileri ile tanıştıracak.

Şişli'deki asansör kazası davası başladı!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı dava haricinde, haklarında dava açılan 6 eski TOKİ çalışanının yargı süreci başladı.

Kleemann'dan HomeLifts ile asansör konforu!

Asansör dünyasının lider isimlerinden Kleemann, evlerine asansör konforu taşımak isteyenlere HomeLifts serisi ile en ideal çözümleri sunuyor.

Otis’in Gen2 asansör satışı 500 bine ulaştı!

Asansör sektörünün öncü firması Otis’in sektöre kazandırdığı makine dairesiz, halat yerine kayış sistemi kullanılan modeli ‘Gen2’, tüm dünyada en çok tercih edilen asansör oldu.

En eski asansör Haberi

En eski asansör

1971 yılında su ile çalışan dünyanın en eski asansörü İstanbul'da bulunuyormuş. İnşa tarihi 1900 yılına dayanan asansör, Memduh Paşa tarafından, yıkılmış bir köşk arazisi üzerine yaptırılmış.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; İstanbul Kuruçeşme'deki suyla çalışan asansörün bir benzeri de Fransa'nın Lyon şehrinde bulunuyormuş...


Haberin devamı için...