25 / 04 / 2024

en fazla riskli bina nerede

en fazla riskli bina nerede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında en fazla riskli bina, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde tespit edildi.Yapılan çalışmalara göre, İstanbul'da riskli konut ve iş yeri tespitinde Kadıköy başı çekiyor.

AFAD tek tek açıkladı: İstanbul depremi için en fazla riskli 15 ilçe belli oldu! Buralarda oturanlara büyük şok! 

AFAD, beklenen büyük İstanbul depreminde en fazla riskli olan 15 ilçeyi tek tek açıkladı. İşte o 15 ilçenin listesi...

Ağustosta en fazla reel getiri külçe altında oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ağustos ayında en fazla reel getiri külçe altından sağlandı.

İstanbul'da konut satış rekoru: En fazla Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul’da Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 186 oranında arttı. En fazla satış da 3 bin 130 konutla Esenyurt’ta oldu.

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü en fazla ihracatı ABD ve İsrail’e yaptı!

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü Başkanı Serdar Urfalılar, en fazla ihracat yapılan ülkelerin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğunu söyledi.

Antalya kira endeksi en fazla artan şehir oldu!

Endeksa ve Hürriyet Emlak işbirliğiyle hazırlanan 2020 1. çeyrek kira endeksi verilerine göre, 5 büyük şehir içerisinde kira endeksi en fazla artan şehir, Antalya olarak kaydedildi. Antalya'da kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 9,38 puan arttı...

Ankara en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden oldu!

Endeksa ve HurriyetEmlak işbirliğiyle 2020 yılı 1. çeyreğine ilişkin kira endeksini hazırladı. 2020 yılının 1. çeyreğinde kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 1,82 puan arttı. 1. Çeyrekte en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden biri de Ankara oldu.

Nisanda en fazla reel getiri külçe altında oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, nisanda en fazla reel getiri külçe altından sağlandı.

En fazla yetki belgesi İzmirli emlakçılarda!

TÜGEM İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Okay, emlakçılıkta kayıtdışı çalışmaların önüne geçmek ve mesleğin itibarını yükseltmeyi planladıklarını anlatarak en fazla yetki belgesini İzmirli emlakçıların aldığını söyledi.

Martta en fazla reel getiri avrodan oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, martta en fazla reel getiri avrodan sağlandı.

İstanbul'da en fazla kredi inşaat sektöründe kullanıldı! 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Mart 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 2019 yılına ilişkin İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği bültende en fazla kredi kullanılan sektörün inşaat sektörü olduğu belirtildi...

En çok riskli yapı İstanbul'da tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 2019 yılının ilk iki ayında riskli yapı tespiti için 1500 kişi başvuruda bulunurken, 2020'nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413'e ulaştı. En çok riskli yapı İstanbul’da tespit edildi…

En fazla ne kadar konut kredisi alınabilir?

Türkiye’de 2007'de yasalaşan konut kredisi ile yıllar boyunca kira ödemek yerine, aylık ödeme koşullarınıza uygun uzun vadelerde konut kredisi çekerek bir ev sahibi olabilmek mümkün. Peki en fazla ne kadar konut kresidi alınabilir? İşte merak edilen soruların cevapları...

Bahaş Holding’e Türkiye’nin en fazla konut üreten şirketi ödülü!

Bahaş Holding, Ekonomist-Capital dergileri tarafından düzenlenen Real Estate Stars/ Gayrimenkul Liderleri Zirvesi’nde; 2019 yılında “Türkiye’nin en fazla konut üreten şirketi” kategorisinde 1’incilik ödülünün sahibi oldu...

en fazla riskli bina nerede Haberi

en fazla riskli bina nerede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında en fazla riskli bina, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde tespit edildi.


Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların başvurusuyla ülke genelinde şimdiye kadar yaklaşık 175 bin konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi.


Riskli binaların yaklaşık üçte ikisi, İstanbul'da tespit edildi. Risk tespiti yapılan 101 bin 728'i konut ve 14 bin 445'i iş yeri olmak üzere 116 bin 173 bağımsız birim, İstanbul'da bulunuyor. 


Hangi ilçede ne kadar bina risk altında


Yapılan çalışmalara göre, İstanbul'da riskli konut ve iş yeri tespitinde Kadıköy başı çekiyor.  


Kadıköy'de 20 bin 406'sı konut, bin 889'u iş yeri olmak üzere 22 bin 295 birimin risk altında olduğu belirlenirken, bu ilçeyi 7 bin 606 birimle Maltepe, 7 bin 152 birimle Esenyurt takip ediyor.


Başakşehir'de...