24 / 04 / 2024

enag enflasyon

enag enflasyon

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talepleri mahkeme tarafından reddedildi. TÜİK ve ENAG'ın yaptığı enflasyon hesaplamaları arasında her seferinde büyük fark ortaya çıkıyordu.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez enflasyon için iki veriyi karşılaştırdı ve sordu: IMF hazırlığı mı?

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 4,34 olarak açıklarken, TÜİK ise 4,53 olarak açıkladı. Bu durum karşısında ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı. 

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

ENAG, Haziran 2023 enflasyon rakamlarını duyurdu: Yıllık enflasyon yüzde 108,5, aylık enflasyon yüzde 50.53!

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayında yüzde 8.54 artış gösterdi. İşte ENAG tarafından açıklanan son dakika Haziran 2023 enflasyon rakamları...

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mart ayına yönelik enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre martta enflasyon yüzde 5.8 arttı.

Ünlü ekonomi profesörü Veysel Ulusoy Türkiye’de saklanan gerçek enflasyon oranı ve açlık sınırını deşifre etti

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, son röportajında Türkiye’deki gerçek enflasyon rakamlarını ve açlık sınırını tek tek açıkladı.

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Milyonlarca insanın hayatını etkileyen enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon Mayıs'ta yüzde 73,50 aylık enflasyon ise yüzde 2,98 arttı. ENAG'ın hesaplamalarına göre bu rakam TÜİK'in heabından iki kat fazla çıktı.

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talepleri mahkeme tarafından reddedildi. TÜİK ve ENAG'ın yaptığı enflasyon hesaplamaları arasında her seferinde büyük fark ortaya çıkıyordu.

İşte ENAG'a göre Nisan ayında hesaplanan enflasyon oranı! Memur maaşından 2 bin 432 lira gitti

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) araştırmasına göre, nisan ayı enflasyonu yüzde 8,68 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 156,86'ya yükseldi. Nisan ayında en fazla fiyat artışı giyim ve ayakkabı sektöründe oldu.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 7.4'e düşürdü!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yüzde 8.2 olan yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.4'e çekildi. Uysal, "IMF ile kaynak ya da swap girişimimiz yok" dedi.

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan’da ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yaşanan artışa rağmen enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan ayında düştü. Faiz oranları ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon mart ayında yüzde 0,57 artarken, yıllık bazda yüzde 11,86 oldu.

İstanbul'un mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2020 Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İstanbul'da martta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0.33, toptan fiyatlar yüzde 1.78 arttı.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi mantıklı mı?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürünü faizleri ne kadar? Enflasyon endeksli konut kredisi kullanmak mantıklı mı?

enag enflasyon Haberi

enag enflasyon

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) kurucusu ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, TÜİK'in enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için mahkemeden istenilen ihtiyati tedbir aldırma girişiminin kabul edilmediğini açıkladı.

TÜİK, ENAG’ın verilerinin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu. ENAG Başkanı Veysel Ulusoy, başvuruya dair mahkemenin verdiği kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Ulusoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGRUP) hakkında TÜİK’in ihtiyati tedbir kararı aldırılma talebi tüm mahkemelerce reddedildi” dedi. 

İKİ KURUM RAKAMLARI ARASINDA BARİZ FARK GÖRÜLÜYOR

TÜİK, Nisan ayı enflasyon oranlarını Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 7,25 yıllık bazda yüzde 69,97 olarak açıklamış buna karşılık ENAG Nisan ayı enflasyonunu yüzde 8.68, yıllık enflasyon yüzde 156.86 şeklinde duyurmuştu.

"VERİLERİN AÇIKLANMASI TÜİK'İN İTİBARINA ZARAR VERİYOR" İDDİASI

TÜİK'in başvurusu sonucu ENAG'ın kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy hakkında açılan davada, "kuruma karşı haksız...