24 / 04 / 2024

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Milyonlarca insanın hayatını etkileyen enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon Mayıs'ta yüzde 73,50 aylık enflasyon ise yüzde 2,98 arttı. ENAG'ın hesaplamalarına göre bu rakam TÜİK'in heabından iki kat fazla çıktı.



TÜİK, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre; Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 73,50, aylık yüzde 2,98 arttı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Haziran ayı kira artış oranı belli oldu. TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Haziran ayı için yüzde 39,33 oldu.

Açıklanan enflasyon rakamları Temmuz'da emekli memur ve asgari ücretlilerin maaşlarına yansıtılacak zam oranları için kriter olacak.

Fiyatı en fazla artan ürünler; Paket turlar yüzde 71,04,

Havayolu ile yolcu taşımacılığı yüzde 14,98,

Tereyağı yüzde 14,16,

Çocuk giyim yüzde 13,91, taze meyveler yüzde 12,52,

Peynir yüzde 12,10, taze süt yüzde 11,58,

Oteller, pansiyonlar ve diğerleri yüzde 11,49, çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri yüzde 10,88, ev ile ilgili temizlik malzemeleri yüzde 9,18 şeklinde gerçekleşti.

Peki ENAG Mayıs ayı enflasyon rakamlarını yüzde kaç açıkladı. En fazla artış gören kalem ne oldu? İşte detaylar...

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160 ı aştı


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön