20 / 04 / 2024

Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru

Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru

Taner Yıldız, doğalgaz fiyatında indirim talebini Rusya tarafına ilettiklerini belirterek, "Bu revizyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1 Ocak 2015 itibarıyla hakkı olduğunu ve bununla alakalı hazırlık yapmalarını istedik" dedi.

Ev güvenliği için nelere dikkat edilmeli?

Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip'e göre tatile çıkmadan önce güvenlik tedbirlerini gözden geçirmek büyük önem arz ediyor. Habip, tatil valizinden daha önemlisinin ev güvenliği olduğunu söyledi.

Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi başlıyor!

Hefe Enerji, Kıvanç Group ve Etien sponsorluğunda gerçekleştirilecek kongrede, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanın farklı öncelikleri yerli ve yabancı uzmanların katılımında değerlendirilecek.

STUK Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için çalışacak!

Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu (STUK) Genel Müdürü Petteri Tiippana, Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'yla (TAEK) iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Türk Akımı'nın enerji güvenliği açısından stratejik önemi var!

ORSAM Başkanı Kardaş: "Önemli olan Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılaması. Türk Akımı Projesi'nin enerji güvenliği açısından stratejik önemi var" dedi.

ÇATIDER çalışanlarına iş güvenliği eğitimi veriyor!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği haftası nedeniyle yaptığı açıklamada her ölümlü üç iş kazasından birinin inşaat sektöründe yaşandığını belirtti.

Kınaş İnşaat İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenledi!

Kınaş Yapı Endüstrisi tarafından, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla düzenlenen ’İş Sağlığı ve Güvenliği’ seminerinde konuşan Hamdi Kınaş, "Çalışanlarımızın sağlıklarını ve güvenliklerini düşünmek bizim için çok önemlidir" dedi.

İş güvenliği uzmanları yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

İş güvenliği uzmanlarının görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 30 Nisan 2015 tarihinde 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler...

İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi 14 Ekim'de başlıyor!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, A ARTI OSGB işbirliğiyle düzenlediği 2'nci İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 14-17 Ekim 2015 tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek.

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Temizlik Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Gökçe tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu değişikliği yayımlandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceylanpınar'da Hazine arazisinde taşınmazı bulunanlara mülkiyet hakları devredilecek.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

ÇEİS iş sağlığı ve güvenliği denetimine başladı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamamında ikişer kişilik denetim timleriyle, “5 yıldızlı denetim” adını verdiği iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

Çimento sektöründe yüzde 100 iş güvenliği denetimi başlıyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikasi (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamaında ikişer kişilik denetim timleriyle iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru Haberi

Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından "Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" paneli düzenlendi.


Yıldız, buradaki konuşmasında, dün TANAP'ın ana hat borularına ilişkin sözleşmelerin imzalandığını anımsatarak, bundan sonraki aşamada işçilik konusunda ve Türk müteahhitlerin bu projeden iyi pay alacaklarına yönelik inancını dile getirdi. 21 ilden geçecek TANAP kapsamında farklı et kalınlıklarında ve çaplarda 160 bin borunun döşeneceğini bildiren Yıldız, tren ve tırlarla 55 bin seferle 4 yılda bu boruların döşeneceğini kaydetti.


Bu tür önemli projeleri isteyenler olduğu gibi istemeyenlerin de olduğuna dikkati çeken Yıldız, 17 Aralık'taki gelişmelere ilişkin "Türkiye inşallah her krizden kendi çıkarlarına uygun olarak sıyrılacaktır. 17 Aralık sabahında ben Bakü'de bu projelerin imza töreninde bulundum. Kendim oradaydım ve zihnim buradaydı. Eğer 17 Aralık'taki siyasi istikrarı tehdit...