20 / 04 / 2024

enerji arzı

enerji arzı

Küresel ısınma konusunun yanında enerji arzının da son dönemde önem kazandığı Rusya Ukrayna savaşıyla yeniden görüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomiyi tehdit eden 3 kıyamet senaryosunu ilk kez açıkladı.

Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurup halka arz edeceğini açıkladı...

Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da işlem gören Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurmayı ve halka arz etmeyi planladıklarını açıkladı. Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2024’te enerji projelerine odaklanacaklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Ali Ağaoğlu'ndan ikinci halka arz geliyor! Ağaoğlu GYO için hazırlıklar başladı! 

Geçtiğimiz hafta Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş'nin halka arzını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Ali Ağaoğlu, bu defa kendi ismini taşıyan GYO şirketini halka arz edecek. İşte ayrıntılar..

CW Enerji borsada ne zaman işlem görecek? CW Enerji paylarının borsada işlem göreceği tarih belli oldu!

Nisan ayının son haftasında halka arz sürecini tamamlamış olan CW Enerji’nin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarih de açıklandı.

CW Enerji'nin halka arzı rekorla tamamlandı!

CW Enerji’ye, halka arz büyüklüğünün 4,97 katını geçen 13,5 milyar liralık talep gelirken, 2,24 milyon bireysel yatırımcının da talebi karşılandı.

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

Göknur Gıda halka arz edilecek! Hisseler 8-9-10 Şubat'ta satışa sunulacak

Göknur Gıda Maddeleri Enerji İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi AŞ halka arzında hisse senetleri 8-9-10 Şubat tarihlerinde üç gün süreyle satışa sunulacak.

Almanya batan enerji devini kamulaştırdı! İlk 9 ayda 40 milyar euro zarar açıklamıştı!

Almanya enerji tedarikçisi Uniper'in yüzde 99 hissesini satın aldı. Federal hükümet enerji arzının kesintiye uğramaması için şirkete sermaye enjeksiyonları yapacak.

Gıda, enerji ve savunma sanayinden 3 şirket daha borsaya geliyor

SPK halka arz talebinde bulunan üç şirketin halk arzına onay verdi. İşte enerji, gıda ve savunma sanayinde faaliyet gösteren o şirketler...

Brent petrol fiyatları atak yaptı! Brent petrol varil fiyatı 4 Kasım 2022 ne kadar oldu? İşte brent petrol varil fiyatı

Brent petrol varil fiyatı 4 Kasım 2022 gününde atağa geçti. Brent petrolün varil fiyatı  yatırımcıların küresel ekonomik yavaşlamaya yönelik  endişelere karşı enerji arzı için sıkılaşan görünümü tartmasıyla yükselişe geçti. İşte 4 kasım 2022 brent petrol fiyatı.

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

Küresel ısınma konusunun yanında enerji arzının da son dönemde önem kazandığı Rusya Ukrayna savaşıyla yeniden görüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomiyi tehdit eden 3 kıyamet senaryosunu ilk kez açıkladı.

TürkAkım Türkiye'nin bölgedeki etkisini artıracak kilit çözüm!

Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Salih Yılmaz, TürkAkım'ın enerji arz güvenliği için kilit bir çözüm olacağını kaydetti.

Petrol arzı normale döndü!

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, petrol arzının saldırıdan önceki hali gibi normal durumuna döndüğünü açıkladı.

Mega projeler 2016 yılında hız kazanacak!

Türk siyaset ve ekonomisinin 2016’da öncelikleri arasında AB ile yürütülen müzakereler ve enerji arz çeşitliliğini sağlamak olacak. Bu iki konu, Türkiye’nin etki alanını güçlendirmesini sağlayacak.

enerji arzı Haberi

enerji arzı

Günümüzde artık ekonomileri “enerji arz güvenliği", "yaşamsal tahılların sevkiyatları" ve "küresel tedarik zinciriyle" ilgili problemler tehdit ediyor.

Uluslararası ekonomi uzmanları bu konuların kıyamet senaryosu olarka gündemde olduğunu ifade etti.

"Savaşın Gölgesinde Enerjinin Geleceği" temasıyla yapılan ve Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenlenen 52. Gündem Buluşmaları'nda dikkat çeken konular masaya yatırıldı.

"ENERJİYE HARCANAN PARA CARİ AÇIĞIMIZDA ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR"

Enerji konusunu her açıdan ele alma çabasında olduklarını belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Pandeminin verdiği zararı henüz ölçemeden patlayan Rusya, Ukrayna savaşıyla beraber tüm dünya global olarak ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir değişim geçirdi. Küresel iklim değişikliği tehdidiyle beraber enerji arzının da önemi ortaya çıktı. Enerji insanlık tarihinin her döneminde stratejik öneme sahipti ancak...