28 / 03 / 2024

Enerji kimlik verimliliği 2023

Enerji kimlik verimliliği 2023

Türkiye, 2023 yılı Enerji Verimliliği Strateji Belgesindeki hedeflere ulaşmada ‘Kimlik’ sıkıntısı yaşıyor. Yasal düzenleme ve resmi hedefler ortada ama tüketicilerde hala Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bilinci gelişmedi.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil!

Video konferans ile Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil'' dedi.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

Enerji Kimlik Belgesi için geri sayım başladı!

Türkiye’de mesken olarak kullanılan tüm binaları kapsayan Enerji Kimlik Belgesi zorunlu hale geldi. 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile enerji kimlik belgesi olmayan yapılar alıp satılamayacak.

Çankaya Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi kolaylığı!

Binalar veya bağımsız birimlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde bulunmasını zorunlu duruma Enerji Kimlik Belgesi için son başvuru tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Çankaya Belediyesi vatandaşın işini kolaylaştırmak için Hoş Geldiniz Masasında da hizmet veriyor.

Enerji Kimlik Belgesi için son tarih ne zaman?

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi için son tarih ne zaman, Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen tüm cevaplar...

Enerji kimlik verimliliği 2023 Haberi

Enerji kimlik verimliliği 2023

2011 yılından bu yana binaların ancak yüzde 3’ünde EKB alındı. EKB Uzmanı Serkan Emin, bu hızla gidilirse 2023 hedeflerine ulaşmanın hayal olacağını söyledi.


Türkiye enerji verimliliğini sağlamada gerekli düzenlemelere ve hatta 2023 yılı strateji belgesiyle resmi hedeflere sahip ama tüketicilerde enerjiyi verimli kullanma bilinci hala yeterince gelişmiş değil. 

8 milyon binanın olduğu Türkiye’de Enerji Kimlik Belgesine sahip bina oranı yüzde 3. Oysa kanunlar 2017 yılına kadar mevcut tüm binaların Enerji Kimlik Belgesi’ne (EKB) sahip olmasını şart koşuyor. 2011 yılından bu yana binaların ancak yüzde 3’üne ulaşılabilmesini eleştiren, enerjikimlikbelgesi.com ortaklarından Serkan Emin, önümüzdeki 3 yıl içinde bu konuda farkındalık artırılmadığı sürece hedeflere ulaşmanın hayal olacağını söyledi. Serkan Emin, “Aynı zamanda çok değerli bir vakit kaybedilmiş olacak” uyarısında bulundu.


Düzenleme Değil Denetim Eksik


Başbakanın Kasım...