20 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi kolaylığı!

Binalar veya bağımsız birimlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde bulunmasını zorunlu duruma Enerji Kimlik Belgesi için son başvuru tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Çankaya Belediyesi vatandaşın işini kolaylaştırmak için Hoş Geldiniz Masasında da hizmet veriyor.



Binalar için alım, satım ve kiraya verme işlemlerinde beyan edilmesi zorunlu duruma getirilen Enerji Kimlik Belgesi için son tarih 1 Ocak 2020 olarak açıklandı. Çankaya Belediyesi, vatandaşların işini kolaylaştırmak amacıyla kimlik için gerekli belgelerin temininde Hoş Geldiniz Masasında hizmet verecek. Çankaya Belediyesi'nde yer alan habere göre, belgeyi alabilmek için başvuru öncesi belediyeden alınması gereken mimari proje ve ruhsat evraklarını Hoş Geldiniz Masası vatandaşlara en kısa zamanda teslim ediyor.

Kanun ve yönetmeliklerle belirlenen Enerji Kimlik Belgesiyle yapıların enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgiler de belirlenecek. Enerji israfını önüne geçmek için yapılan bu çalışmalar sonrası alınacak belgelerin geçerlilik süresi 10 sene olacak.

Resmi olarak yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından verilen Enerji Kimlik Belgeleri, A’dan G’ye kadar tasnif edildi. 2011 yılından önce önce yapılan binalar için herhangi bir sınıf belgenin alınması yetiyor ancak 2011’den sonra hayata geçirilen binaların enerji kimlik belgelerinin en az C kategorisinde olması gerekli.

 

Enerji Kimlik Belgesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön