25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Binalarda zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” için son tarih 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşları Enerji Kimlik Belgesi almaları konusunda uyardı.



Türkiye’de tüm binalarda alınması zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle uygulanacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, Enerji Kimlik Belgesi için başvurular yoğun bir şekilde devam ederken Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşların işini kolaylaştırmak için çalışmalarına hız verdi. 

Enerji Kimlik Belgesi alabilmek için belediyeden alınması gereken mimari proje ve yapı ruhsatı evrakları vatandaşlara en kısa zamanda teslim ediliyor. Vatandaşlar, Gaziosmanpaşa Belediyesi beyaz masa biriminden ve https://ebelediye.gaziosmanpasa.bel.tr'den online olarak evraklara kolayca başvuru yapabiliyor.

ALIM-SATIMLARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ ŞARTI ARANACAK

1 Ocak 2020 tarihinden sonra binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi şartı aranacak. Satış ya da kiralama safhasında, mal sahibinin bu kimliğin bir suretini alıcıya ya da kiracıya vermesi gerekecek. Kanun ve yönetmeliklerle belirlenen Enerji Kimlik Belgesiyle yapıların enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimleriyle ilgili bilgiler belirlenecek.

ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Bina sahipleri ve yöneticiler, Enerji Kimlik Belgesi’ni resmi olarak yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden alabiliyor. Enerji israfının önüne geçmek ve enerji verimliliğini artırmak için hayata geçirilen uygulama kapsamında alınan belgelerin geçerlilik süresi de 10 sene şeklinde belirlendi.

 

Binanızın Enerji Kimlik Belgesi'ni almayı unutmayın!


Geri Dön