24 / 04 / 2024

Deniz Karataş'tan binalar için Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Deniz Karataş'tan binalar için Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Enerji Kimlik Belgesi süresinin uzatılması için yaptıkları çalışmanın sonuç vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti.



Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, binalar için aranan enerji kimlik belgesi konusunda uyarıda bulundu.


Deniz Karataş,2011 yılından önce yapılan binalar için temin edilmesi gereken enerji kimlik belgesi için verilen son sürenin 1 Ocak 2020 yılına kadar uzatıldığını belirterek, "Firma sayısının azlığı nedeniyle ikinci el konut sektörü ve kiralamalarda çok büyük sıkıntılar oluyordu. Sürenin uzatılmasıyla sektör rahatlamış oldu" dedi. Karataş, sürenin uzatılması için yaptıklarını girişimin sonuç vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti.


"80 bin bina 1999 yılından önce yapılmış"

Antalya'da 80 bin binanın 1999'dan önce yapıldığını dile getiren Karataş, "Vatandaş daireyi almaya gittiğinde o binanın ne kadar enerjisine sahip çıktığını görerek ona göre alışverişini yapacaktır. Ancak Antalya’da 130 bin yapı stoku vardır ve bu binaların 80 bini 1999 öncesi yapılmıştır. Ortaya bir ikilem çıkmaması için 80 bin bina da, ya iyileştirme yaparak kentsel dönüşüme hazırlamalı ya da yıkılıp yeniden bir an önce yapılmalıdır." dedi.


Karataş 2 Mayıs’tan itibaren zorunlu hale gelecek Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının mağduriyetlerin olmaması için 1 Ocak 2020 tarihine kadar uzatıldığını tekrar hatırlatarak, "2020’ye kadar binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranmayacak." şeklinde konuştu.


Antalya Gazete Bir


Geri Dön