19 / 04 / 2024

Enerji kimlik belgesi çıkartmak için ne gerekir?

Enerji kimlik belgesi çıkartmak için ne gerekir?

Eski binalar için enerji kimlik belgesi zorunluluğu Mayıs'ta başlıyor. Peki, enerji kimlik belgesi çıkartmak için ne gerekir? Enerji kimlik belgesi nereden çıkartılır?



Enerji kimlik belgesi zorunluluğu başlıyor. Eski binalar için verilen süre 2 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihten sonra eski ve yeni tüm binalarda enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu olacak. 


Bu belge 10 yıl geçerli oluyor. Enerji kimlik belgesi geçerlilik süresinin sona ermesi halinde belgenin yenilenmesi gerekiyor.


Peki, enerji kimlik belgesi çıkartmak için ne gerekir? Enerji kimlik belgesi nereden çıkartılır?


Enerji Kimlik Belgeleri, 01.01.2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış tüm binalar (mevcut bina) için enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor.


Var olan binalar için enerji kimlik belgesi düzenleyecek kurum Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketi olması gerekiyor.  


Yeni binalarda ise EVD şirketleri tarafından eğitilmiş ve EKB Uzmanı olarak yetkilendirilmiş proje müellifi olarak görev yapmakta olan Enerji Kimlik Belgesi Uzmanları enerji kimlik belgesi (EKB) düzenleyebiliyorlar. 


Gereken evraklar

- Mimari Proje

- Isı Yalıtım Projesi

- Elektrik Projesi

- Mekanik Tesisat Projesi ( Isıtma, Soğutma, Havalandırma)




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön