19 / 04 / 2024

Enerji verimliliğiyle yılda bir 3. Havalimanı yapılır

Enerji verimliliğiyle yılda bir 3. Havalimanı yapılır

ENERJİ Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, enerjinin bir yıl tasarruflu kullanılması sonucunda 3 bin 600 okul, 3 boğaz köprüsü, 3 havalimanı veya 738 tam donanımlı hastane yapılabileceğine de dikkat çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

İstanbul devlet desteğiyle 5 yılda dönüşür!

İnşaat sektörünün önemli temsilcilerini buluşturan RE360 Gayrimenkul Buluşmaları etkinliğinde deprem gerçeği ve çözüm yolları ele alındı. Etkinlikte İstanbul'un dönüşüm sürecinin 5 yılda tamamlanabileceği söylendi.

Son 5 yılda 712 bin gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 2019 Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre son 5 yılda  İstanbul Avrupa Yakası’nda 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bin oldu…

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Babacan Holding 2 yılda 1,5 milyar TL'lik yatırım yapacak!

İnşaat, rezidans işletmeciliği (turizm) ve enerji sektörlerinde faaliyetleri bulunan Babacan Holding, faaliyette olduğu tüm sektörlerde önümüzdeki iki yılda 1,5 milyar TL'lik yatırım yapmayı planlıyor. 

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik!

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik geliyor. Enerji performansı 'A' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 90, 'B' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 85'e çıkacak. 

Dönüşüm seferberliği ile yılda 500 bin konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2018’in yatırım yılı olacağını açıkladı ve kentsel dönüşüm seferberliğiyle yılda 500 bin konutun yeniden üretileceğini açıkladı.

Kınık'a bir yılda 108 milyonluk yatırım yapıldı!

İzmir'in Kınık ilçesine 1 yılda 18 yıllık yatırım yağdı. 2016'da ilçeye genel bütçeden hastane, enerji, doğalgaz, köprü ve TOKİ gibi yatırımlar için 108 milyon liralık pay ayrılması Kınık'ın yıldızını parlattı.

Enerji verimliliğiyle yılda bir 3. Havalimanı yapılır Haberi

Enerji verimliliğiyle yılda bir 3. Havalimanı yapılır

ENERJİ Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, 2020'de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya hazırlanan Türkiye'nin enerjiyi her noktada verimli ve etkin kullanarak, 2023'e kadar 150 milyar lira kaynak oluşturmasının mümkün olduğunu söyledi.


15 MİLYAR LİRA CEPTE 


Verimliliğinin öneminin arttığına işaret eden Çağlar, konutlarda, sanayide, ulaştırmada, tarımda kaliteyi düşürmeden enerjinin etkin kullanıldığını ifade etti. "Enerji tasarrufu ile Türkiye için önemli kazanımlar sağlamayı hedefliyoruz" diyen Çağlar, enerjinin bir yıl tasarruflu kullanılması sonucunda en az 15 milyar liralık tasarruf yapılabileceğine, bununla 3 bin 600 okul, 3 boğaz köprüsü, 3 havalimanı veya 738 tam donanımlı hastane yapılabileceğine de dikkat çekti. 


Otoda küçük taktikler


Çağlar, otomobillerde klima kullanılmamasının yüzde 5'lik, her ekstra 50 kilogram yük azaltımının yüzde 1-2'lik tasarruf imkanı sağladığını, lastiklerin hava basıncının ise...