20 / 04 / 2024

Enflasyon beklentisi 2014

Enflasyon beklentisi 2014

Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,22 iken, bu anket döneminde yüzde 9,02 oldu. 12 ay ve 24 ay sonrası TÜFE beklentileri ise bu iki anket döneminde sırasıyla yüzde 7,21 ve yüzde 6,72 olarak gerçekleşti.

Enflasyon beklentisi yüzde 8,89'a yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Eylül 2014 Beklenti Anketi'nde cari yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 8,89'a yükseldi. Bir önceki anket döneminde cari yılsonu beklentisi yüzde 8,70 olmuştu.

Erdem Başçı: Enflasyon beklentilerini aşağı çekmek birinci önceliğimiz!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı yaptığı açıklamada " Enflasyon beklentilerini aşağı çekmek birinci önceliğimiz. Bu, uzun vadeli faizlerin azalmasına yol açacak " dedi.

Enflasyon beklentisi yüzde 8.30'a yükseldi!

Merkez Bankası beklenti anketinde yılsonu TÜFE tahmini yüzde 8.29'dan 8.30'a çıktı. Yıl sonu cari açık tahmini 50.1 milyar dolar olarak kalırken, büyüme öngörüsü yüzde 3.3'ten 3.4'e çıktı.

Merkez Bankası açıkladı! Dolar yıl sonunda işte bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; yıl sonu enflasyon beklentisi Şubat'ta yüzde 42,04'den yüzde 42,96'ya çıktı, ayrıca yıl sonu doları/TL beklentisi de 40,02 TL şeklinde oldu.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Ekim ayı enflasyon beklentisi ne yönde?

Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren enflasyon verileri, gündemin odak noktasında yer almaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay düzenli olarak açıklanan enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağına dair meraklar artmış durumda.

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Son dakika açıklanan karara göre  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. 

Son dakika! Merkez Bankası resmen açıkladı! Enflasyon tahmini yükseldi! Yıl sonunda dolar 30 lira olacak!

Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Buna göre  Katılımcıların 12 ay sonraki enflasyon beklentisi yükselirken, yıl sonunda dolar 30,14 lira olacak.

Eylül ayı enflasyon beklentisi belli oldu mu? Ne zaman belli olacak?

Eylül ayı enflasyon beklentisinin açıklanıp açıklanmadığına ilişkin soruların cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Emekli aylıkları ve kira artış oranı gibi birçok kalemde önem arz eden enflasyon oranlarının hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yönde? 2023 Nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Bu rakamlar, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı gibi birçok önemli konuya yön veriyor. Peki TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yön

Milyonları şoka uğratan rakam! Aralık ayı enflasyon beklentisini açıkladı

Piyasa uzmanlarının aylık ve yıllık enflasyon beklentisi belli oldu. Aylıkta beklenti yüzde 2,8 olurken yıllık beklenti de yüzde 67 oldu.

Enflasyonda kritik gün geldi çattı! İşte ekonomistlerin tahmini

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında TÜFE'nin yüzde 3,10 artacağını tahmin ediyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,18'e düştü. İşte diğer tahminler...

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oluyor!10 bin lirayı geçecek!

AA Finans’ın Kasım ayı aylık enflasyon beklentisi yüzde 3,10 olurken, tahmini rakamlara göre emekli ve memur zammı için rakamlarını tek tek hesapladık. 10 bin lirayı geçiyor!

Enflasyon beklentisi 2014 Haberi

Enflasyon beklentisi 2014


Merkez Bankası anketine göre, Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,22 iken, bu anket döneminde yüzde 9,02 oldu. 12 ay ve 24 ay sonrası TÜFE beklentileri ise bu iki anket döneminde sırasıyla yüzde 7,21 ve yüzde 6,72 olarak gerçekleşti.


Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı Aralık ayı için tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 0,41 iken, bu anket döneminde yüzde 0,31 oldu. 2015 yılı Ocak ayı TÜFE beklentisi aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 0,92 ve yüzde 0,80 olmuştur. 2015 yılı Şubat ayı TÜFE beklentisi ise bu anket döneminde yüzde 0,47 olarak gerçekleşti.


Açıklamada şu bilgiler verildi:

"2014 yılı Aralık ayı anket döneminde, katılımcıların 12 ay sonrasına ilişkin olasılık tahminleri değerlendirildiğinde, TÜFE'nin ortalama olarak yüzde...