18 / 04 / 2024

Enflasyon oranları 3 Ekimde saat 10 00 da açıklanacak

Enflasyon oranları 3 Ekimde saat 10 00 da açıklanacak

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Eylül ayı dönemine ait Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak..

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Nisan 2022 enflasyon oranları resmen açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları!

Merakla beklenen TEFE TÜFE Nisan 2022 oranları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki Nisan 2022 enflasyon oranları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları...

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Kasım ayı enflasyon oranları açıklandı. Enflasyondaki güncelleme sonrasında Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Aralık ayında ne kadar oldu?

3 soruda kira artış oranı Kasım 2019!

Gayrimenkul kira sözleşmesi 2019 Kasım'da yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. Peki Kasım'da kiraya ne kadar artış yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Kasım 2019...

3 soruda kira artış oranı Ekim 2019!

Gayrimenkul kira sözleşmesi 2019 yılının Ekim ayında yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları dün açıklandı. Peki Ekim'de kiraya ne kadar artış yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Ekim 2019...

3 soruda kira artış oranı Eylül 2019!

Gayrimenkul kira sözleşmesi 2019 yılının Eylül ayında yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları dün açıklandı. Peki Eylül'de kiraya ne kadar artış yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Eylül 2019...

3 soruda kira artış oranı Ağustos 2019!

Gayrimenkul kira sözleşmesi 2019 Ağustos'ta yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları açıklandı.  Peki Ağustos'ta kiraya ne kadar artış yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Ağustos 2019...

3 soruda kira artış oranı Temmuz 2019!

Gayrimenkul kira sözleşmesi 2019 Temmuz'da yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranlarını TÜİK açıkladı. Peki Temmuz'da kiraya ne kadar artış yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Temmuz 2019...

Temmuz 2019 TEFE TÜFE oranları!

Enflasyon oranları bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte Temmuz 2019 TEFE TÜFE oranları...

Enflasyon oranları 3 Ekimde saat 10 00 da açıklanacak Haberi

Enflasyon oranları 3 Ekimde saat 10 00 da açıklanacak

Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları kapsamında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verileri, taşınmaz kira artışı hesaplamalarında kullanılıyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Verinin kapsamı:

Üretim Kapsamı: Yurt içi üretimde önemli paya sahip üreticiler Yİ-ÜFE kapsamındadır.


Sektörel Kapsam: Madencilik ve Taşocakçılığı, İmalat, Elektrik ve Gaz, Su Temini.


Fiyat kapsamı: Üretici fiyatı, yurt içinde üretimi yapılan ürünlerin, KDV ve benzeri vergiler hariç, peşin satış fiyatıdır.


Hesaplama kuralları:

Endeks formulü: Laspeyres

Referans dönem: 2003

Temel fiyat endekslerinin hesaplanması: Fiyat oranlarının ortalaması alınmaktadır.

Ağırlıkların güncellenme sıklığı: Her yıl.

Cari ağırlıkların...