19 / 04 / 2024

Ermeni Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı nereye okul yaptırıyor

Ermeni Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı nereye okul yaptırıyor

Ermeni Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı, İstanbul Bakırköy'de yetersiz kalan 170 yıllık Özel Dadyan İlköğretim Okulu'nun yanı başına sıfırdan bir okul inşa ediyor. Cumhuriyet tarihinde kez bir azınlık okulu inşaa edilmiş olacak...

Balat'taki Khorenyan Ermeni İlkokulu kültür merkezi olacak!

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Teröristlerin yıktığı Ermeni Klisesi'ni Türkiye onardı!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad’da teröristlerin mevzi oluşturduğu ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi’nin temizlenip yeniden elden geçirildiği açıklandı.

Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi onarılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin temizlenerek yeniden elden geçirildiğini bildirdi...

Tarihi Surp Kevork Manastırı kaderine terk edildi!

Elazığ’ın Şahinkaya köyündeki 955 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi Surp Kevork Manastırı bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Khorenyan Ermeni İlkokulu binası restorasyon bekliyor!

1821 yılında eğitim öğretime açılan tarihi Khorenyan Ermeni İlkokulu binası, 24 yıldır ayakta durmaya çalışıyor. Okul, restorasyon projesine onay çıkması durumunda otel olacak..

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Elazığ'daki Ermeni Protestan Kilisesi otopark mı oldu?

CHP'li Gülay Yedekci, Elazığ'da bulunan tarihi Ermeni Protestan Kilisesi'nin özel sermayeye satıldığı ve otoparka dönüştürüldüğüne dair iddiaları meclis gündemine taşıdı..

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

Surp Pırgiç Vakfı'nın Zeytinburnu arazisi yargıya taşındı!

Zeytinburnu Belediyesi Torba yasayla Surp Pırgiç Vakfı’na iade edilen Zeytinburnu sahilindeki 600 milyon TL'lik araziyi yargıya taşıdı. İşte detaylar..

Beyoğlu Ermeni Katolik Kilisesi'nde yaya yolu krizi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Beyoğlu Asmalımescit’teki Ermeni Katolik Kilisesi’nin yanındaki sokağı yaya yolu yapmak istiyor. Kilise yönetimi ise güvenlik sorunu nedeniyle karşı çıkıyor.

Ermeni Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı nereye okul yaptırıyor Haberi

Ermeni Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı nereye okul yaptırıyor

Ermeni Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı, İstanbul Bakırköy'de yetersiz kalan 170 yıllık Özel Dadyan İlköğretim Okulu'nun yanı başına sıfırdan bir okul inşa ediyor. Cumhuriyet tarihinde kez bir azınlık okulu inşaa edilmiş olacak. Okul yeni eğitim yılına yetişecek. Vakıf Başkanı Mesut Özdemir, "Yasal prosedürleri aştıktan sonra bir yıl önce inşaatına başladık. Şu an kabası bitmiş durumda. Bir çivi çakıldığı için dava açıldığı dönemlerden bu aşamaya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz"...