29 / 03 / 2024

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.



AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde yapımı tamamlanan Musa Dağı Müzesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Yayman, Vakıflı Köyü'nün Türkiye'nin toplum yaşantısını ve geleneklerine devam eden, dilini kaybetmemiş tek Ermeni Köyü olduğunu açıkladı. Koronavirüs tedbirlerinin normalleşmesi durumunda köyde inşa edilen Musa Dağı Müzesi'nin Haziran'dan beri ziyaretçilere açılacağını anlataran Yayman, "Türkiye'nin son Ermeni köyü, Hatay Vakıflıköy'de Musadağ Müzesi ziyaret edilmeye hazır. Koronavirüs önlemleri sebebi ile resmi açılış töreni yıl sonunda veya 2021 yılında yapılacak olan müze, tedbirlerin normalleşmesi durumunda, Haziran ayından itibaren ziyaretçilere açılacak" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Yayman "Müzede tüm panolar Türkçe ve Ermenice dillerinde hazırlandı. İngilizce için bir QR kod sistemi yer alıyor. Oluşturulan QR kodları okutarak metinlerin İngilizcelerine ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca müze içerisinde iki kiosk yer alıyor bunlardan birinde aile fotoğraf ve günlük arşivleri diğerinde ise sözlü tarih mülakatları ve pano metinlerinin Ermenice seslendirmelerini bulabiliyorsunuz. Küçük bir alanda çok fazla duygusal ayrıntının yer aldığı müzeden eski kilise önündeki kalabalık halk fotoğrafıyla ayrılıyorsunuz" diye konuştu.

Yayman, açıklamasından sonra müzenin yapımında emeği geçen DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Vakıflı Köyü sakinleri, Vakıflı Köyü Vakfı Başkanı Cem Çapar ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek; Müzenin Türklerle Ermeniler arasına düşmanlık sokmak isteyenlere en güzel cevap olacağını kaydetti. Yayman açıklamasından sonra müzenin yapımında emeği geçen DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Vakıflı Köyü sakinleri, Vakıflı Köyü Vakfı Başkanı Cem Çapar ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek; Müzenin Türklerle Ermeniler arasına düşmanlık sokmak isteyenlere en güzel cevap olacağını anlattı.
 


Geri Dön