28 / 03 / 2024

Musa Dağı Müzesi nerede

Musa Dağı Müzesi nerede

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılacak!

Kahramankazan'da inşa edilen "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" hizmete açılacak. Müze toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Acun Ilıcalı Narmanlı Han’da illüzyon müzesi kuracak!

Acun Ilıcalı, Yunanlı bir ortakla birlikte İstiklal Caddesi'nde bulunan Narmanlı Han’da bir illüzyon müzesi kurmayı planlıyor.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Muğla Bölge Müzesi Temmuz'da açılacak!

Muğla'da Anadolu coğrafyasına ev sahipliği yapan kültürlerin izlerini yansıtacak yeni bir bölge müzesi açılacak. Müze,16 milyon liraya tamamlanacak.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

15 Temmuz Milli Mücadele Müzesi 2019'da açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında inşa edilen 15 Temmuz Milli Mücadele Müzesi’nde sona geliyor. Temel kazısı tamamlanan projenin 2019'da hizmete açılması planlanıyor.

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Antalya Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Nisan'da!

Türkiye’nin en büyük kent müzesi projesi olan Antalya Kent Müzesi Projesi 26 Nisan’da ihaleye çıkıyor. İşte projenin detayları...

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da vatandaşların hizmetine açılıyor

15 Temmuz Müzesi'nin inşaatı Haziran'da başlayacak!

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin diğer nesillere aktarılması için inşa edilecek "15 Temmuz Müzesi"nin mimari projesi belli oldu. İnşaatının Haziran'da başlaması planlanan proje 2018 sonunda açılacak.

Eskişehir'de Hamam Müzesi yapım ve işletme ihalesi 19 Nisan'da!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hamam Müzesi yapılmak ve işletilmek üzere, irtifak ve işletme hakkı veriyor. İhale 19 Nisan'da yapılacak..

Beyoğlu'na Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi geliyor!

Dünyanın önde gelen eğlence yatırımları şirketi Merlin Entertainments'ın yeni açılışlardan sorumlu direktörü John Jakobsen, 2016 sonunda Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi'ni İstanbul'da hayata geçireceklerin söyledi.

Musa Dağı Müzesi nerede Haberi

Musa Dağı Müzesi nerede

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde yapımı tamamlanan Musa Dağı Müzesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Yayman, Vakıflı Köyü'nün Türkiye'nin toplum yaşantısını ve geleneklerine devam eden, dilini kaybetmemiş tek Ermeni Köyü olduğunu açıkladı. Koronavirüs tedbirlerinin normalleşmesi durumunda köyde inşa edilen Musa Dağı Müzesi'nin Haziran'dan beri ziyaretçilere açılacağını anlataran Yayman, "Türkiye'nin son Ermeni köyü, Hatay Vakıflıköy'de Musadağ Müzesi ziyaret edilmeye hazır. Koronavirüs önlemleri sebebi ile resmi açılış töreni yıl sonunda veya 2021 yılında yapılacak olan müze, tedbirlerin normalleşmesi durumunda, Haziran ayından itibaren ziyaretçilere açılacak" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Yayman "Müzede tüm panolar Türkçe ve Ermenice dillerinde hazırlandı. İngilizce için bir QR kod sistemi yer alıyor. Oluşturulan QR...