29 / 03 / 2024

Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılacak!

Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılacak!

Kahramankazan'da inşa edilen "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" hizmete açılacak. Müze toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.



FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişiminin engellenmesi sonrasında sembollerinden biri olan Kahramankazan'da, "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" hizmete açılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak müzede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananlar tüm gerçeklikleriyle anlatılacak. Müzede, şehit ve gazilerin eşyaları sergilenip anılarının yaşatılacağı interaktif uygulamalar, görsel sunumlar bulunacak.

Modern bir yapıya sahip olacak müzede aynı zamanda kültür merkezi de bulunacak. Yapıda kalıcı ve geçici sergi salonları ile konferans salonları, kütüphane, kafe, restoran, hediyelik eşya bölümü, sinevizyon ve çocuk atölyesi gibi bölümler yer alacak.

Açıklama hakkında konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşların hüznünü yaşadıklarını bir yandan da tarihin sayfalarına altın harflerle kazınmış ve eşine az rastlanır bir destana imza atmanın gururunda olduklarını söyledi.

"O gece Kahramankazanımızdan ve ülkemizin her yerinden yükselen ruh, Çanakkale Zaferi'nde ve İstiklal Harbi'nde yükselen ruhtur."diye konuşan Oğuz, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla ilçelerinde yapımı süren "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi"nin 16 Temmuz'da açılacağını açıkladı.


Geri Dön