29 / 03 / 2024

Kazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi kuruluyor!

Kazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi kuruluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin yeni nesillere aktarılması için yapılacak ilk "15 Temmuz Müzesi" 10 bin metrekare alanda kurulacak.



Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Kazan'daki "Demokrasi Nöbeti"nde yapılacağını açıkladığı 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi için çalışmalara hız verildi.


Bu kapsamda, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi için 2016-2017 yıllarına sari mimari, inşaat, elektrik, makine mühendisliği, teşhir, tanzim ve peyzaj mimarlığı projelerinin yapımı danışmanlık hizmeti işi için yeterli tecrübeye sahip adaylardan teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusu alınacak.


Değerlendirme sonucu, yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak, teklif vermeye davet edilecek.


İsteklilerin katılımıyla 4734 sayılı Kanun hükümlerine uygun olarak ihale yapılacak. Ön yeterlilik ihalesi için başvurular, 24 Ekim'e kadar,  Ankara  Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne yapılacak.


Müzeye Kazan ev sahipliği yapacak

Kazan Belediyesi ile yapılan görüşmelerde müzenin 10 bin metrekare alan üzerine kurulması kararlaştırıldı.


Müzede 350 kişilik bir konferans salonu da yer alacak. Bakanlık, müzede sergilenmesi için Kazan Belediyesinden 15 Temmuz'da Kazan'da yaşananlar, şehit ve gazilerle ilgili obje, görüntü, resim, bilgi ve belge toplanmasını da talep etti.


AA


Geri Dön