28 / 03 / 2024

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.



Muğla Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerine inşa edilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer akan habere göre, Kenan Evren'in villasının yerine yapılan Armutalan Mahallesi'ndeki 6 katlı binayı, bir şirketin yönetim kurulu başkanı olan Doğan Çelik satın aldı. 

Ağabeyi Jandarma Astsubay İdris Çelik 1993 yılında terör saldırısında şehit olan Çelik, inşaat çalışmaları süren binada incelemeler yaptı.

Bina, gerçekleştirilen düzenlemeyle şehit yakınları ve gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesine dönüştürülecek.

Kenan Evren in Beyazevi nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

- "Tüm darbelerin izlerini silmek istiyoruz"

Çelik, Anadolu Ajansı muhabirine, şehit kardeşi olarak şehit ailelerinin acılarını en iyi bilenlerden ve yaşayanlardan birisi olduğunu söyledi.

Satın aldığı binanın kendisi için çok büyük anlamı ve önemi olduğunu dile getiren Çelik, bu nedenle vakit kaybetmeden çalışmalara başladıklarını belirtti.

Çelik, darbenin izlerini silmek amacıyla çalışma yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

 "Suikast timi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a darbe girişimi Marmaris'te yapıldığı için buranın bizim için ayrı bir önemi ve anlamı var. Tüm darbelerin izlerini silmek istiyoruz. Darbelerin ülkeye ve insanlara verdiği zararı en fazla yaşayanlardanız. Darbeler sadece millete değil, bütün ülkeye yapılmış en ağır ihanettir. Maalesef özellikle 12 Eylül darbesinin simgesi haline gelen Kenan Evren burayla özdeşleşmişti. Onun izlerini buradan silip daha faydalı bir sosyal alan haline getirmek istiyoruz. Bütün darbelere karşıyız. Ama bizim buradaki en önemli amacımız şehit ve gazi ailelerini, darbenin simgesi halinde olan birinin evinde ağırlamak. Onun izlerini yok ederek daha faydalı bir hale getirmek." 

Kenan Evren in Beyazevi nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Tamamen sosyal amaçlı bir proje yaptıklarını söyleyen Çelik, bina tamamlandıktan sonra ülkenin çeşitli yerlerinden şehit yakınları ve gazileri ağırlamak istediklerini belirtti.

- Beyazev'in hikayesi 

Kenan Evren'in yaşadığı konutun adından dolayı, yer aldığı sokağa "Beyazev Sokağı" adı verilmiş, 7. Cumhurbaşkanı ile komşu olmak isteyenler tarafından mahalleye onlarca lüks villa inşa edilmişti.

Evren'in, sağlık sorunları sebebiyle 2007 yılında İzmir'e taşınmasının ardından satışa çıkardığı villası, 9 sene sonra alıcı bulmuştu.

Villanın yıkılmasından sonra yerine inşa edilen lüks malikane, tamamlanmadan 3 ay kadar önce satışa çıkarılmıştı.

Evren'in ilçeden ayrılmasından sonra Beyazev Sokağı'nın ismi, belediye tarafından 239 Sokak olarak değiştirilmiş, adını taşıyan ilçedeki 1 cadde, 2 okul ve eşinin adı verilen 1 çeşme ile parkın isimleri de kaldırılmıştı. 

 

Kenan Evren'in Marmaris'teki köşkü yeniden satışta!


Geri Dön