29 / 03 / 2024

Erzurum kentsel dönüşümünde son durum

Erzurum kentsel dönüşümünde son durum

Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Erzurum kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu" dedi.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Erzurum Veyisefendi'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Veyisefendi Mahallesi'nde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni konutların anahtar teslimini gerçekleştirdi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm konutları hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlar hak sahiplerine teslim edildi. Veyisefendi Mahallesi'nde inşası tamamlanan 96 konut ve 7 iş yeri için anahtar teslim töreni gerçekleşti. 

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

Akdeniz Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Gültak Başkanlığı’nda düzenlendi. Toplantıda Akdeniz Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi hazırlandığı ifade edildi.

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde kentsel dönüşüm isteği!

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde araçların dar sokaklara girmede sıkıntı yaşadığını söyleyen muhtar İlhan Alan, mahallenin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması için çağrı yaptı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde örnek daire hazır!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde örnek daireyi inceledi. Büyükkılıç, projede ilk etabın sonbaharda tamamlanacağını açıkladı.

Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde kentsel dönüşüm tartışması! 

Elazığ'da ve Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen depremler, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gündeme taşıdı. İstanbul Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde, kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanıyor...

Tuzla İstasyon Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul Tuzla İstasyon Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor. Projenin Tuzla’nın bir merkez olarak gelişiminde de büyük rol oynaması planlanıyor.

İzmit Belediye Meclisi'nde Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi konuşuldu!

İzmit Belediyesi’nde yılın son meclis toplantısında Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı.

Bingöl Kültür Mahellesi'nde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Bingöl Merkez’de yer alan Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmaması ile ilgili Bingöl CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, “Kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin biran önce sonuçlandırılması ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.” dedi…

Erzurum kentsel dönüşümünde son durum Haberi

Erzurum kentsel dönüşümünde son durum

Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve müteahhitler vasıtasıyla şehir genelinde sürdürdüğü konutlaşma hareketi tüm hızıyla sürüyor. Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Başkan Sekmen, kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu. Kentsel dönüşümde tarihi dokuya büyük bir önem veren Başkan Sekmen, şehir genelindeki dönüşüm ve değişimi şöyle anlattı: “Bir zamanlar ‘Mal Meydanı’ olarak tanımlanan alanda yeni bir yerleşim yeri inşa ediyoruz. Ülkemizde ürettiği konutlarla Türkiye’nin yüz akı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından ortaklaşa yürütülen Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’yle konforlu ve sağlıklı yeni bir yaşam alanını hemşerilerimizin beğenisine sunacağız. Proje 27,5 hektarlık alanı kapsıyor. Erzurum’daki imar hizmetlerine yeni bir çehre kazandıracak olan projeyle birlikte...