18 / 04 / 2024

Esenler Tarihi Şehir Parkı istihdam

Esenler Tarihi Şehir Parkı istihdam

Kilometrekareye 60 bin kişinin düştüğü Esenler'e nefes aldırması beklenen 'Tarihi Şehir Parkı Projesi'nin maliyeti belli oldu. 12 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek projenin inşaatında ise 100 bin kişi çalışacak.

İstanbul’da taksiler değişiyor! İşte İstanbul’un yeni taksisi!

İstanbul’da bir dönem sona eriyor. İstanbul’un en fazla konuşulan meselelerinin başında gelen taksilerde tarihi bir dönüşüme imza atılıyor ve kentin taksi modelleri değişiyor. İşte tarihi şehir İstanbul’un yeni taksileri…

İstanbul Eylem Planı'nın detayları ortaya çıktı!

Hükümet, İstanbul'u eski hüviyetine kavuşturmak için harekete geçti. Bu kapsamda dikey binaların yerime mahalle eksenli yapılaşma planları yapılacak.Tarihi şehir "Eski İstanbul ve "Yeni İstanbul" olarak ikiye ayrılacak.

200 milyarlık kentsel dönüşüm ajandası hazırlandı!

AK Parti, 200 milyarlık dönüşüm ajandası hazırladı. Bu kapsamda kentsel tasarım rehberleri hazırlanacak ve tarihi şehir merkezleri trafiğe kapatılacak.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Uzmanlardan Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik kitabı!

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nden çıkan ve uzman akademisyenlerin çalışmalarının yer aldığı “Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik” kitabı, bu alanda araştırma yapanlar için de başvuru kaynağı niteliğinde.

KİPTAŞ, Esenler Yeni Şehir Projesi için imza attı!

Kentsel dönüşümle inşa edilecek Esenler Yeni Şehir Projesi için KİPTAŞ ile protokol imzalandı. Arazi çalışmalarına başlayan KİPTAŞ, projeyi 29 Ekim 2023’te tamamlamayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük şehir parkı Esenler’e geliyor!

Sabah Ekonomi Yazarı Seda Tabak, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yla Esenler Yeni Şehir projesinin detaylarını konuştu. İşte, Seda Tabak'ın özel röportajı...

Bakan Eroğlu: Hasankeyf'in tamamı su altında kalmıyor!

Bakan Eroğlu, "Hasankeyf'in tamamı su altında kalmıyor. Ilısu Barajı'nı yapmasaydık, tarihi şehir altındaki yamaç tamamen kayıyordu, yukarıdaki tarihi kenti tamamen koruyoruz" dedi. İşte Bakan'ın açıklamaları...

Esenler'de Şehir Dersleri verilecek!

Kentlerin bugününü ve geleceğini kurgulamak amacıyla düzenlenecek "Şehir Dersleri" projesinin tanıtım lansmanı, 8 Kasım Pazar günü, saat 15.00'da, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Esenler'in tarihi projesinde son durum!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, geleneksel mimari ile modern yeni bir şehir kurulacağını belirterek, "Bu şehir insan yüzlü bir şehir olacak. Tarihi projenin anahtarı ise siyasi istikrardır" diye konuştu.

Esenler Tarihi Proje'de ilk adımlar atılıyor!

Esenler Tarihi Proje’de ilk adımlar atılmaya başlandı. Askeri alanın tahsisi ile birlikte 8,7 milyon metrekare yeni araziye kavuşan Esenler Belediyesi, 2007’de yapılan 1/5.000’lik planlarını revize etme kararı aldı.

Esenler Tarihi Şehir Parkı 100 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Kilometrekareye 60 bin kişinin düştüğü Esenler'e nefes aldırması beklenen 'Tarihi Şehir Parkı Projesi'nin maliyeti belli oldu. 12 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek projenin inşaatında ise 100 bin kişi çalışacak.

Esenler Tarihi Proje'de imzalar atıldı!

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm ve dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en büyük şehir parkı projesinin protokolü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından imzalandı.

Esenler Tarihi Şehir Parkı istihdam Haberi

Esenler Tarihi Şehir Parkı istihdam

İstanbul'un nüfus yoğunluğu en yüksek ilçeleri arasında yer alan Esenler'in baştan ayağa yenilenmesini sağlayacak Tarihi Şehir Parkı Projesi'nin maliyeti belli oldu. İlk aşamada 40 bin toplamda ise 90 bin konutun yapılacağı ve aynı zamanda dünyanın en üçüncü büyük şehir parkının inşa edileceği proje, Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli hazine arazisinin Esenler Belediyesi'ne devriyle hayata geçirilecek. 


İLK FİNANSMAN HAZIR 

Askeriyenin başka bir alana taşınması için gerekli finansman İller Bankası tarafından karşılanacak. Finansmanın imza töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu'nun katılımıyla yapıldı. Tevfik Göksu, Savunma Bakanlığı'ndan devralınan araziye ağırlığı yeşil alandan oluşan modern bir kent kurulacağına dikkat çekti. 


CENTRAL PARK GİBİ... 

Göksu, "Binalar 6 kattan yüksek olmayacak, konutlarda bilgi teknolojilerinden yararlanılacak"...